onsdag 13. mai 2009

Glommastien…

IMG_1598 IMG_1587

Glommastien går i en runde “rundt“ Glomma mellom byene Sarpsborg og Fredrikstad. Det meste av stien går langs elva og her kan man finne små “pausestasjoner” hvor man kan sitte å nyte medbrakt mat og drikke mens man ser utover elva og over på den andre siden. Kjempe-fin sykkelsti…..

Greåker, der jeg er oppvokst og hvor jeg bor nå, ligger i Sarpsborg kommune og grenser til Rolvsøy, som ligger i Fredrikstad kommune.  Rolvsøysund-bro går over Glomma og markerer skillet mellom byene/kommunene. Ser man nedover elva er det retning mot Fredrikstad, og ser man oppover….ja, der har man Visterflo som igjen munner ut i Ågårdselva. Og i Ågårdselva klekkes de berømte “Tunefluene!”, som er en pest og plage for oss spesielt rundt St.Hans. Man har prøvd ut det ene tiltaket etter det andre for å få bukt med flua, men hittils har man ikke hatt noe hell. Så rundt St.Hans er det best å dra ut i campingvogna våres som er plassert på Larkollen. Og Larkollen er jo blitt kjent gjenom TV-programmet “Camping-liv,” som gikk for noen år siden.

IMG_1688

Mandag kveld tok jeg med meg Dimma og Snorre og rusla litt nedover Glommastien, i retning mot Fredrikstad. Her har jeg ikke gått før. På veien møtte vi ei lita valpejente som heter Loca. Ho så veldig ut som en islender – og ganske riktig – ho var nå blanding da mellom islender og kelpie(tror jeg ho sa)….men så mest ut som en lykkelig og glad islender på 9 mndr. Dimma og ho fikk springe litt løs på en parkeringsplass, og jeg kunne se på Dimma at dette var stor stas.

IMG_1609

Ho ligner nesten litt på Vina..???

IMG_1610

Det var utrolig mye å se på langs med Glomma. Det var båter…

IMG_1588 IMG_1592

IMG_1667

det var fabrikker….

IMG_1664 IMG_1665

og rett og slett bare kjempe-fin utsikt.

IMG_1573 IMG_1572

IMG_1671 IMG_1666

På veien tilbake fikk jeg se masse aktivitet på den andre siden av elva  – det så faktisk ut som en brann. Det var brannbiler med blålys der, og det røyk noe veldig…..

IMG_1678

Og selvfølgelig har jeg en veldig bade-glad dame, men etter en dukkert i Glomma…ja, da luktet det ikke mye dame lenger. Med tanke på all den forurensinga og dritten som havner i Glomma, er det kanskje ikke så rart at det faktisk lukta dritt av ho. Vannet var i allfall ikke noe godt, for ingen av hundene ville smake på det…

IMG_1590 IMG_1589

IMG_1617 IMG_1614

IMG_1631 IMG_1627

Og selvfølgelig må matmors foto-behov tilfredsstilles…

IMG_1660 IMG_1655 IMG_1580  IMG_1683

Vi møtte jo på noen hester når vi gikk ute på “bondelandet.” Dimma var helt desperat og nesten umulig å få roet. Ho bjeffa og bjeffa…Snorre derimot – han holdt helt kjeft  så lenge det var noen gobiter å “døtte” inn i munn!! Se så fint han sitter….Glem øra!!

11 kommentarer:

Anonym sa...

Air jordanJordan shoesNike air jordanNike air jordan shoesJordan sneakerAir jordan sneakerAir jordanNike jordanJordan shoesair jordan shoesAir jordanair shox
nike air force
UGG
Air Max
nike star shoes
Air Max shoes
Nike Dunk shoesAir JordanSilver TiffanyWholesale cigarettes

Nøve sa...

Ikke rart det ble seint på deg inatt, etter den lange fine turen, mener jeg! ;o)

Men hva i all verden er den clmm-regla??

snorredimma sa...

Har ikke peiling...Skjønte ikke det sjøl...

snorredimma sa...

Og jeg er oppe til langt ut over natt....Sånn er det å jobbe natt og være B-menneske i tillegg!!!:-)

T :-) sa...

Ja, sjekk den tida du og Nøve har lagt ut innlegget deres på ;-)

Så mange flotte bilder Camilla, jammen er det fine områder rundt dere.

En litt slankere og mørkere (grå) utgave av Vina har dere møtt.

Gry Viola og Roxie sa...

Så mange fine bilder. Ser ut som dere kosa dere. Ha en fin dag uke!!

Dixie sa...

Det så ut som en fin tur langs Glomma! :) Og så gøy å møte en av (omtrent) samme rase! En gang badet Dixie i "Lille Vannassen", og etter det luktet hun helt forferdelig! Vi fikk ikke vekk lukta på flere dager... ;)

Gry og Millis blogg sa...

Åh Camilla, så fine bilder og beskrivende tekst. Det er så gøy når jeg liksom får følelsen av at jeg er litt med på turen deres:o)

Det var jo en flott tur! Nesten så vi tar oss en tur over til gærne sia:o)

Marianne sa...

For en flott tur Camilla....dere er heldige som har så flotte turstier i nærheten...Synes det var litt trist at glomma var så forurenset..trodde slikt hadde begynt å ordne seg rundt om i landet?
Her var det også mange "råtne" vann på 90 tallet, man kunne hverken fiske eller bade...Men etter iherdig insats er både fisken og badeplassene stinne igjen.....hvorfor er det ikke sånn hos dere? Bare nysgjerrig jeg...

Mansse flott bilder av hundene og naturen du har fått med..godt at snorre og Dimma hadde vet nok til ikke å drikke vannet...sån er ikke Ask, han drikker alt med største velbehag,,men så har han spydd et par ganger av det også da..

snorredimma sa...

Marianne: Joda, det hjelper her hos oss, også. Vannet ser reint ut, men det lukter dritt
(bokstavlig talt). Vi har jo Borregaard som ligger oppe i Sarpsborg (og der har vi jo også Sarpefossen) den har jo ført med seg både det ene og det andre opp igjennom åra. Men ovenfor Sarpefossen og Borregaard - mot Varteig - der kan man både fiske og bade!!

Gry: En eller annen gang skal vi vel få til at dere kommer til den "gærne sia"...:-)Det sier vi forresten når vi skal til steder på andre siden av elva; at vi skal over på den "gærne sia," men til dere i Vestfold sier vi at da skal vi ta turen over fjorden.:-))

Nina og Bonnie sa...

Det var en flott tur. Takk for du tok meg med på den. Masse fine bilder også.

Så flinke Dimma og Snorre er til å sitt pent for fotografen. Det nytter ikke med Charlie. Han er en liten uroklump.