onsdag 26. november 2008Se så godt dem sover - begge to!
Da har vi vært på trening, Snorre Dimma og jeg. Kjørte til Svinndal, ca 30 min unna, for å kunne trene sammen med Anneli med Marte og Anniken med Scott, Minni og Pønky. Anneli var instruktør på lydighetskurset vi gikk på nå sist, og Anniken var deltaker på kurset slik som jeg. Var veldig spent på om jeg ville finne fram, og tasta inn Svinndal på GPS'en. (Har nemlig verdens dårligste stedssans...) Det gikk rimelig greit. Svinndal er jo ikke så stort, heldigvis!!!!

Tok først ut Dimma for å trene litt utgangsstiling, dekk, stå og bli i posisjon på de to siste. Utgangsstillingen til Dimma er sånn passe. Lille-frøken har en tendens til å sitte litt skjevt og litt langt i fra meg...Mulig det har noe med plasseringen av hånda mi med godbiter å gjøre...Prøver å tenke på at hun skal få godbit fra venstre hånd, men fikler litt med godbiten og båndet. Og når jeg også prøver med klikker'n - ja, da blir det enda mer fikling! Ellers får jeg henne til å gå ganske så bra ved siden av meg i full konsentrasjon - i hvertfall klarer vi nå ca 10 skritt. JIPPI!
Dekk og bli, stå og bli må vi fortsatt øve masse på.

Tok et par innkallinger, også. Den første var så der, men den andre var jeg super-fornøyd med. Lille-frøken kom som et olja lyn mot meg da jeg kalte ho inn! Da var jeg stolt, se!:) Enda ho har løpetid og ikke alltid heelt samarveidsvillig.

Så fikk Lille-frøken ei pause, og det var nå Snorre sin tur. Med en klump i magen tok jeg han med bort til de andre. Jeg var jo sååå sikker på at han kom til å bli helt rebelsk når han så de andre hundene. "Kommer sikkert til å bjeffe som en gal, og dra masse i båndet," tenkte jeg. Hadde allerede luftet denne problemstillingen for Anniken og Anneli, så jeg var jo spent, også, på hvordan dette skulle gå.

MEN - har jeg en hund som er lydig og en hund som oppfører seg eksemplarisk, eller?? Det kom omtrent ikke et knyst i fra Snorre - her var det kylling-godbitene som gjaldt. Han var jo en drøm å jobbe med. Øvde det samme med Snorre som jeg hadde gjort med Dimma, og Snorre var en klar vinner i dag!

Snorre lærte inn et par nye øvelser, også. Gå ved siden av meg og samtidig snurre rundt mens jeg fortsatt går framover samt å gå sikk-sakk mellom beina mina. Flink gutt! Rulle rundt og sitte bamse tok vi sånn på slutten - bare for å imponere litt. :)

Men Snorre opplevde å få litt bank av Marte, da. Ho sa klart i fra at han ikke burde prøve seg på noe tull. Ikke at han var så ivrig på ho som dame...Det gikk nok mere på hvem som hadde høyest rang...Godt dem ordner oppi det der sjøl. Først tror jeg han ble litt usikker på ho, men etterpå var han like ivrig på å gå bort til ho for å snuse. Det stakk nok ikke så dypt, nei.

Alt i alt var dette en nyttig og fin trening-kveld. Nå ligger begge to ved siden av meg - helt utslitte og soooover...