søndag 5. september 2010

Kjendiser for en dag…..

Da vet jeg at mange antageligvis er spente på reportasjen om Snorre og Dimma i Fredrikstad Blad. Denne reportasjen skulle omhandle det å ha en Islandsk Fårehund i familien og det å leve sammen med disse hundene. Journalisten var opptatt av hva som var særegent for Snorre og Dimma – om de hadde noen morsomme fakter osv. Derfor skulle det ikke være noe faktareportasje om IF – men det er selvfølgelig viktig at det lille som ble tatt med av fakta, er riktig. :-)

IMG_1346 (2)

Derfor har jeg lyst til å kommentere bittelitt, hvis det er greit for dere?

For det første synes jeg det er synd at journalisten har fokusert så mye (bare) på bjeffinga – selv om det er et særtrekk for islender’n, “glemte” hun og si hvorfor de liker å bruke stemmen sin og i hvilke sammenhenger – ikke bare for å vokte gårdsplassen og jage bort flya….men også ved hilsing, lek, utrygghet osv. Noen ord om den varme velkomsten hun fikk, til tross for bjeffing, hadde jo selvfølgelig vært kjærkomment. :-)

Det at det ikke finnes mange av dem på østlandet – det skulle jo selvfølgelig stått Østfold – for alt lenger oppover i landet for Østfold, er “nordover” for meg…ikke nødvendigvis Nord-Norge :-)

Jeg synes det er synd at hun ikke fikk fram flere av de gode egenskapene til IF, og det at vi trener agility, rundering, litt spor….at vi elsker å gå turer i skog og mark…og ikke minst “smilet…” Det var såååå mye fint jeg sa som ikke har kommet med…...

IMG_0343

Til sist vil jeg bare kommentere det med at jeg har sagt at underulla har blitt brukt til garn på Island – det vet jeg ingenting om. Det jeg vet, er at jeg kjenner noen som har tatt vare på underulla og laget garn av det, men ho bor i Norge!! :-)

Til tross for alt dette, var det jo likevel gøy å få Snorre og Dimma i avisa og om jeg er Island-frelst?? Vel, jeg er iallefall IF-frelst…hihi..