søndag 26. september 2010

SKAL VI DANSE? spør instruktør Jessica Karlgren…

Endelig kom denne helga, og Dimma og jeg ville nå få se om vi ville like det å danse! Gårsdagens kurs startet klokka 12 – meget passelig begynnelse på et kurs for et B-menneske som meg – med skikkelig kaldt og ufyselig vær. Her gjaldt det å kle seg godt og varmt, så en ikke ville fryse i de neste 5 timene. Jeg fikk stuet Dimma og “sakene” våre ut i bilen, og satte kursen mot Halden og Tistedalen; dvs. forbi Halden Festning. På E6 var det kø, og jeg kjente at jeg begynte å bli litt små-bekymra for at jeg skulle komme for seint til kurset. Alle vet jo hvor stressende det er – å komme for seint på noe…Heldigvis løsna køen, og jeg rakk å komme fram i tide. Puh…Dimma startet å bjeffe med en gang jeg stoppet bilen, og jeg kjente allerede da at dette var ikke noen ålreit start….så jeg bestemte meg for at lille-frøkna skulle vær-så-god få sitte i bilen til ho ble tyst. Veeeldig lurt…Selvfølgelig hadde ho like store forventninger til denne dagen som meg, vi dro jo tross alt avgårde bare ho og jeg..uten Snorre…så det betydde jo (for Dimma) at vi skulle finne på noe gøy sammen!! MEN – jeg hadde bestemt meg for at Dimma skulle IKKE få lov til å bjeffe fordi ho var utålmodig og fordi ho ville skynde på meg for at ho skulle få gjøre noen triks eller whatever…Det ble noen runder der i førsten, men hver gang Dimma bjeffet, ble ho oversett og jeg gikk bare vekk i fra ho, så bjeffinga hadde til slutt null effekt og verdi for ho. Dermed ble det til at ho ga seg…Må innrømme at det tok lite tid, men resultatet var verdt det. Resten av kurset foregikk stort sett uten et knyst i fra Dimma. Flinke jenta, mi det ;o)

Den første dagen gikk vi gjennom hva Freestyle er, litt om de ulike posisjoner/momenter man kan ha med i Freestyle, og selvfølgelig trente vi på dem i praksis. Det gikk veldig bra, og vi var en gjeng med damer som hadde det veldig moro sammen på kurs. Hundene gikk også bra sammen, og det ble ikke noe kluss mellom noen av dem. Her var det lett blanding; alt fra islender, koiker, cavaliere til en liten italiensk mynde!!! Vi var 4 voksne på kurs.

Dag to ble litt annerledes, for nå var det vi, hunde-førere, som skulle trenes! :-) Vi begynte først med litt repetisjon av gårsdagens trening med hunder, og lærte i tillegg noen flere momenter. Deretter skulle vi prøve å finne hvilken sang som passet til våre hunder, og det var her jeg ble veeeldig sliten…….Vi gikk rundt en og en i ring med hunden mens de resterende skulle se på og komme med innspill på hvilke sanger som passet til hver enkelt hund. Dimma og jeg gikk og vi gikk, og til slutt følte jeg at jeg miste helt takta…så flaut…men det er sant! Noen sanger synes jeg det var forferdelig vanskelig å finne riktig takt å gå på sammen med Dimma. Men - “dommerpanelet” fant til slutt en sang som passet til oss, så nå skal jeg prøve å lære meg og Dimma å danse etter den!!! :o) For det er nemlig ikke nødvendigvis den sangen jeg synes er fin som passer best til Dimma…..Instruktøren kom med en oppfordring til oss alle om at vi skulle danse for konkurranse-gruppa ho trener i Freestyle søndag om 14 dager – litt usikker der…men får se om jeg klarer å spikre sammen et program…og om jeg tør å vise det fram!! eeeh….Skal jo på ferie, jeg da…..:o)))

Deretter prøvde vi, uten hund, å danse etter musikken mens vi “lissom-improviserte” momenter som hunden og vi sjøl skulle utføre. Det var drit-vanskelig!!! Og krever en god posjon med kreativitet og tørre å slippe seg løs…..Drit-vanskelig!! Men lærerikt, så absolutt. Vi avsluttet det hele med “miming.” Instruktøren visket til oss hva vi skulle gestikulere – jeg fikk Dødelig Våpen og Emil i Snickerbua – og de andre skulle gjette. Her nyttet det ikke å være sjenert eller redd for å drite seg ut, nei! Veldig nyttig for meg som er liveredd for å være i fokus/forsamlinger – i det hele tatt gjøre noe helt alene mens andre ser på. :-(

Men likte jeg – og Dimma – Freestyle???? Et stort enstemmig JA!! Dette var sååå gøy!!! Så dette skal vi fortsette med!!

Ha en fin, fin søndagskveld!