fredag 13. februar 2009

Dakar Snorre.....

IMG_6286

Denne dagen skulle jo være en fin start på en kommende lovende helg med masse fint ute-vær...men sånn skulle det altså ikke bli..sukk!

I går oppdaget jeg plutselig "noe" rart med Snorre-gutten min. Han var fæl til å slikke seg der bak, i rompa, - ja, han var nærmest desperat, og ved nærmere øyesyn så jeg dessuten at pelsen var rødfarget av blod etter et sår ved analåpningen. Det blødde, hadde en hevelse så stor som et kronestykke og uten tvil det var veldig smertefullt.

Jeg renset så godt jeg kunne med lunkent vann (for pyrisept/klorhexidin hadde jeg jo selvfølgelig IKKE. (Spl. jeg??). Fikk smurt på litt zinksalve, tredde på Snorre skjermen jeg hadde liggende etter at han fikk fjernet noe rart på halen sin en gang i 2005, og håpet at det ville gå over, men akk nei...

Til morgenen i dag oppdaget jeg at det hadde blitt myye verre, og jeg fikk nærmest ikke lov til å nærme meg bakstussen hans. Såret hadde åpnet seg mer, og det rant både blod og en brunaktig væske ut fra såret.

Vel, jeg ringte dyrlegen og jeg fikk beskjed om at jeg kunne komme med en gang. "Dette er mest sannsynlig en akutt analsekk-betennelse", sa dyrlegen.

50 minutter senere lå Snorre nedsøvd på bordet, og dyrlegen tømte analkjertelen for alt den nå inneholdt og skyllet deretter godt med klorhexidin. Den ene sprøyta etter den andre ble injisert; reverseringsdose, antibiotika og smertestillende. Jeg var med på det hele, og strøk min vakre Snorre på hodet og godsnakket med han da han våknet til liv igjen. Dakar.....

10 dager med AB, 5 dager med smertestillende, ny kontroll om 10 dager, og noen "lapper" fattigere før helga. :-( Forsikret? JA.....

Vel hjemme igjen, var det så vidt Snorre orket å komme seg inn i gangen før han "plana" ut på gulvet av utmattelse etter hendelsen.

IMG_6199

Og mens Snorre lå inne og hvilte seg, gikk Dimma og jeg ut i hagen slik at ho fikk utfoldet seg litt. Ballen var veldig morsom, men best av alt - ho fikk hilse på en bitte, bitte liten hund som heter Selma. Det var stas!

IMG_6265

IMG_6225

Dimma er forresten liveredd for skjermen til Snorre, og flyr og gjemmer seg hele tiden bak en stol, under bordet o.l. Den er virkelig skummel, så i natt oppdaget jeg at ho sov i senga mi! Ho tørte vel ikke å ligge på gulvet sammen med Snorre med DEN skjermen rundt hue. Farlig det....

IMG_6201