fredag 9. juli 2010

Ille bra med sommerferie….. :o)

Vi nyter dagene vi har fri, Dimma, Snorre og jeg, og det har blitt mang en turer oppi skauen her like ved. Når varmen har vært som værst her hos oss, har vi bare latet oss i hagen – jeg på solsenga og “gulla” mine i skyggen under eiketreet. Jeg har til og med spyla dem med vannslangen når jeg syns tunga demses har hengt litt vel langt ut av kjeften på dem, og pesinga har nærmest hørtes ut som en hvalross (eller elg..hehe). Dimma er jo glad i vann, men Snorre syns nok det ble litt for mye av det gode. I år ferierer vi i familien litt hver for oss. Daniel og jeg er for det meste hjemme, hvor vi stortrives alene uten folk og fe, mens Simon og Rune er litt til og fra ut på campingen. Jeg prøvde meg en natt der ute for 1 uke siden, men måtte forte meg hjem igjen. Camping-livet er ut for meg – alt for mye folk og mas. Ikke mulig å slappe av og kose seg, og jeg tror at både Snorre og Dimma var enig med meg i det. Vi trives best i vårt eget lille “paradis!” :-) vi, Snorre, Dimma og jeg……

IMG_0415

Jeg har fått meg terrassevarmer. Åååå, sååå godt. Den har vi hengt opp der vi har kveldssola, og mang en gang har jeg sittet der og sett på den ene solnedgangen etter den andre.

IMG_0117

Her om dagen satte jeg meg godt til rette i stolen min, la et pledd over beina (hadde jo tatt visse forholdsregler og tatt på meg tjukke sokker), satte på terrassevarmer’n og åpnet boka mi. Sukk, så behagelig. Jeg elsker å lese…Det var helt stille i heimen, for Daniel sov hos en kamerat og de andre to var på campingen. Nede på gulvet på hver side av stolen min, lå en rødbrun og en svart pelsdott krøllet sammen i hver sin behagelige sovestilling. Tror jammen det kom noen fornøyde sukk derfra, også. Helt til……flaggermusene våknet. Først den ene og så den andre, og til slutt myldret det av svarte, flygende beist rundt oss. Da var det ikke fullt så behagelig lenger, og vi gikk inn. Nå skal det sies at Snorre og Dimma blei forvist inn i stua etter å ha sagt klart i fra til beista at dem fikk ha seg vekk!!!

Nå har det gått nøyaktig 2 uker siden jeg var hos dyrlegen med Snorre. Dere husker sikkert at jeg har nevnt tidligere at Snorre hadde en tann som ikke var helt god – mulig at han måtte enten trekke eller rotfylle den (det var jo som sagt opp til meg) – men ut i fra rtg.bildene den gangen for et halvt år siden holdt det med å reparere tanna ved å legge på en forsterkning. Vel, denne gangen så det ikke så bra ut. Skaden hadde forverret seg, og det kunne sees en mørk flekk på nerva på bildet. Så ut i fra det, sa dyrlegen at Snorre kom ganske så sikkert til å få en kraftig rotbetennelse i den tanna i nærmeste framtid. Ho kunne godt legge på enda en forsterkning, men var usikker på hvor lenge den ville holde. Så stod jeg der da….og så på elsklingen min som lå på bordet med slange ned i halsen (respirator) og nål i labben – i full narkose, med andre ord. Valgets kvaler…..Det endte med at jeg bestemte at ho skulle trekke tanna. Han lå jo allerede i full narkose, og siden den tanna på et eller annet tidspunkt i framtida ville gi ubehag og smerter for Snorre, var det ikke så vanskelig å si dem nødvendige orda. Dyrlegen forsikret meg også at det var ingen viktig tann for tygginga, og han ville fint klare seg uten den tanna. Selvfølgelig vil han det!! Jeg sjøl hadde sikkert klart meg uten en tann bakerst i munnen, jeg også!! Dermed forlot jeg Snorre liggende der på bordet for enda en og en halv time….Det gikk bra, og gutten min har kommet fra det med oppbløtt fòr og tannskylling i 10 dager samt smertestillende tabletter i 4 dager. I dag ser det igjengrodd og fint ut, tråden er råtnet bort og Snorre spiser vanlig mat igjen. Jeg må innrømme at jeg passet på å be dyrlegen ta manikyr på Snorre da han lå på operasjonsbodet, og hun fikk fikse på to talgkjertler med det samme som han hadde på halen. Litt småfrekt kanskje, men må jo passe på. Dyrlege Janecke er verdens beste og flinkeste, og jeg er aldri redd for overlate Snorre til henne. Så litt skryt: Snorre har gått ned ytterligere 4 kg, så nå nærmer vi oss målet på 18 kg med stormskritt!! Jippi-jai-jai :-)

Vi har solgt huset på Greåker. Det var et polsk par i 30-åra som vant budrunden. I dag har vi skrevet kontrakt, så alt det juridiske skal nå være i orden. I førsten av neste mnd. leverer vi nøklene fra oss, og da er det endelig. Akkurat nå er jeg litt lettet……

Ha en fin helg alle sammen, og god ferie til dere som har det!

Så bare noen bilder…med mitt nye kamera….

IMG_0307

IMG_0325

IMG_0329

 

IMG_0330

IMG_0346

IMG_0360

IMG_0409

IMG_0388

IMG_0655

 

IMG_0609

IMG_0155

IMG_0267

IMG_0177

 

IMG_0250

IMG_0129