mandag 28. desember 2009

Nå har vi det som plommen i egget….

Nissen har vært her og dratt igjen…..Da Dimma fikk se alle julegavene under juletreet, var det spesielt EN gave Dimma forelsket seg i. Den hadde rødt julepapir og luktet helt fortreffelig, ifølge Dimma.

IMG_1054

Dermed tok ho på seg den store oppgaven med å passe på akkurat DEN julepresangen, og ho tok oppgava si meget alvorlig, må jeg få tillegge. Ingen, og da mener jeg ingen, fikk lov til å nærme seg julepresangen med det røde julepapiret på og som luktet så godt. Ho knurret og snurret litt rundt seg sjøl da Snorre eller en av ungene eller en av oss voksne nærmet oss juletreet…..Jeg måtte simpelthen ta ho ut av situasjonen slik at det ikke skulle gå helt gæær’nt. Det hjalp, og Dimma kunne slappe av litt før vi startet utdelingen av presanger. Da ho hadde fått pakket opp yndlingspakka si, var voktinga over for denne gangen. Jeg må innrømme at jeg ble litt sjarmert av denne oppførsla hennes - enda jeg vet at den egentlig er en “uting.”

Tida flyr så alt for fort, og nå er det allerede romjul og vi nærmer oss den dagen Snorre hater mest hvert år – nemlig nyttårsaften. Pga tidligere erfaringer med denne dagen, har jeg nå investert i D.A.P. Jeg har kjøpt både halsebånd og sånn greie til å sette i stikk-kontakta. Da får jeg se om disse feromonene gir noen beroligende virkning på Snorre (og Dimma) i år. Håper det…han blir så innmari stressa, den gutten, min, og har det ordentlig fælt når det hyler og spraker som værst med fyrverkeri på himmelen.

Ellers har jeg fått en skikkelig “ung-fole” her i huset.  (Det er IKKE Rune for den som trodde det..hehe). Etter at Snorre startet på tabletter for det lave stoffskiftet, har han blitt så aktiv og full av energi til tusen at han tar helt knekken på meg.

IMG_1069

For det første, han er lys våken på morran og vil ut med en gang….for å springe og leke med lille-søster, han sover nesten ALDRI lenger og han blir IKKE sliten når vi er på tur! Jeg har retten og sletten fått meg en ny hund! Tenk for en forandring, og tenk så dårlig han egentlig har vært. Gutten min har ikke vært bedagelig sånn som jeg har trodd – han har bare ikke orket!!!! Fy skam…..Så nå gleder vi oss til å ta fatt på et nytt år, hvor gutten min sikkert kommer til å rase ned den ene kiloen etter den andre på kort tid ( og det skal forhåpentligvis matmor, også).

Vi har fått så masse deilig snø at vi må være ute mye og lenge av gangen. Snorre og Dimma ELSKER snø’n og det er så herlig å se på sånn som dem ruller seg rundt, graver seg langt ned under snø’n og hopper av glede bortover! Og pelsen demses blir jo så fin – litt klumper her og der, men når det er tørka opp ser dem jo ut som “fluffy’er.”

IMG_1139

IMG_1163

IMG_1199

IMG_1256

IMG_1301

Kort og godt – vi stor-koser oss her på Ophus og gleder oss over dagene som jeg har fri og vi kan være sammen alle sammen!

Ha noen fine romjulsdager dere, også!!!

IMG_1087