onsdag 13. mai 2009

Larkollen

Som jeg har nevnt tidligere, har vi camping-vogn som er plassert på Larkollen Camping som ligger i Rygge i Moss. Vi pleier å være der på sommer’n, men i fjor gjorde vi en litt ny vri og varierte mellom hytta på fjellet og vogna ved sjøen. Vet ikke helt hva som er best..det har liksom hver sin sjarm…men jeg sverger nok litt mer til saltvann…I år blir det camping-liv.:-)

IMG_1696

Det er ikke bare bare å ha med seg to islendere på en camping-plass. Snorre elsker jo som sagt stemmen sin, og det kan være litt av en prøvelse når det flyr hunder, fugler, unger som skriker og mere til rundt øra og forann øya på han til enhver tid. Ikke lett å slappe av for en islender, nei..Ikke for matmor heller som skal prøve å holde styr på han og dele ut gobiter hver gang han fortjener det…Blir spennende å se hvordan Dimma kommer til være i år som voksen dame. I fjor som valp, gikk det jo veldig fint. Ho blei godt vant og varm i trøya ganske fort, og det så ut til at ho stor-trivdes både på land og i vann og i vogn. Sov hele natta, og reagerte minimalt på lyder utenfor.

IMG_1753 IMG_1726

I går dro jeg ut på “Kollen” (vi kaller camping-plassen for det) for å sjekke at alt var greit med vogna, og for å se åssen det så ut i “hagen.” Syklene stod fortsatt parkert inntil tre – de gamle syklene er det vel heller ingen som gidder å ta. Vogna var kjempe-møkkete og trenger en skikkelig skrubbe-vask. Vinterteltet så okey ut, så nå er det bare å finne en dag og ha tid og ork til å sette opp forteltet. Deretter kommer rengjøring av vogna innvendig samt sette på plass møbler og ting og tang som ellers skal være i forteltet. Kjøleskapet inne i vogna har tatt kvelden, dessverre, så nå får jeg klare meg med det lille ekstra kjøleskapet jeg har ute i forteltet.

IMG_1687 IMG_1691

Da alt med vogna var sjekket, gikk vi ned på stranda. Glemte å si det, men selvfølgelig var både og Snorre og Dimma med. Stranda kaller vi for “Blåsebukta”  - nettopp fordi det blåser mye der. Men det er verdens fineste strand når det er sol og vindstille…..Og ryddet for alt som har samlet seg på stranda i løpet av vinteren…

IMG_1790 IMG_1783

IMG_3525 IMG_1796

Og det er kjempe-koselig å se på alle de fine og mindre fine, store og små båter som tøffer forbi ute på sjøen.

IMG_1779

Beveger vi oss bort på fjella, der alle de store, flotte og dyre hyttene ligger, der det er populært å fiske med kastestang,

IMG_1712 IMG_1715

kan vi se over fjorden til Horten…og ferja er ikke et sjeldent syn å se!

IMG_1766

Og når jeg ser over dit, Horten, tenker jeg på Milli og Gry, Hanne, Thea og Bienna, Nina og Charlie – dem er faktisk ikke så veldig langt unna!! ;-)

IMG_1746

Miiiiiii….liiiiiiiiii……Chaaaar…..liiiiie…..Bieeeee…naaaaaa……

Hvor er dere??????

Glommastien…

IMG_1598 IMG_1587

Glommastien går i en runde “rundt“ Glomma mellom byene Sarpsborg og Fredrikstad. Det meste av stien går langs elva og her kan man finne små “pausestasjoner” hvor man kan sitte å nyte medbrakt mat og drikke mens man ser utover elva og over på den andre siden. Kjempe-fin sykkelsti…..

Greåker, der jeg er oppvokst og hvor jeg bor nå, ligger i Sarpsborg kommune og grenser til Rolvsøy, som ligger i Fredrikstad kommune.  Rolvsøysund-bro går over Glomma og markerer skillet mellom byene/kommunene. Ser man nedover elva er det retning mot Fredrikstad, og ser man oppover….ja, der har man Visterflo som igjen munner ut i Ågårdselva. Og i Ågårdselva klekkes de berømte “Tunefluene!”, som er en pest og plage for oss spesielt rundt St.Hans. Man har prøvd ut det ene tiltaket etter det andre for å få bukt med flua, men hittils har man ikke hatt noe hell. Så rundt St.Hans er det best å dra ut i campingvogna våres som er plassert på Larkollen. Og Larkollen er jo blitt kjent gjenom TV-programmet “Camping-liv,” som gikk for noen år siden.

IMG_1688

Mandag kveld tok jeg med meg Dimma og Snorre og rusla litt nedover Glommastien, i retning mot Fredrikstad. Her har jeg ikke gått før. På veien møtte vi ei lita valpejente som heter Loca. Ho så veldig ut som en islender – og ganske riktig – ho var nå blanding da mellom islender og kelpie(tror jeg ho sa)….men så mest ut som en lykkelig og glad islender på 9 mndr. Dimma og ho fikk springe litt løs på en parkeringsplass, og jeg kunne se på Dimma at dette var stor stas.

IMG_1609

Ho ligner nesten litt på Vina..???

IMG_1610

Det var utrolig mye å se på langs med Glomma. Det var båter…

IMG_1588 IMG_1592

IMG_1667

det var fabrikker….

IMG_1664 IMG_1665

og rett og slett bare kjempe-fin utsikt.

IMG_1573 IMG_1572

IMG_1671 IMG_1666

På veien tilbake fikk jeg se masse aktivitet på den andre siden av elva  – det så faktisk ut som en brann. Det var brannbiler med blålys der, og det røyk noe veldig…..

IMG_1678

Og selvfølgelig har jeg en veldig bade-glad dame, men etter en dukkert i Glomma…ja, da luktet det ikke mye dame lenger. Med tanke på all den forurensinga og dritten som havner i Glomma, er det kanskje ikke så rart at det faktisk lukta dritt av ho. Vannet var i allfall ikke noe godt, for ingen av hundene ville smake på det…

IMG_1590 IMG_1589

IMG_1617 IMG_1614

IMG_1631 IMG_1627

Og selvfølgelig må matmors foto-behov tilfredsstilles…

IMG_1660 IMG_1655 IMG_1580  IMG_1683

Vi møtte jo på noen hester når vi gikk ute på “bondelandet.” Dimma var helt desperat og nesten umulig å få roet. Ho bjeffa og bjeffa…Snorre derimot – han holdt helt kjeft  så lenge det var noen gobiter å “døtte” inn i munn!! Se så fint han sitter….Glem øra!!