onsdag 24. mars 2010

Ditten og datten….

Det nærmer seg vår her på Ophus og snøen smelter mer og mer for hver dag. Jordene ligger og bader i vann og grønnfargen begynner å skimre. Vi har skikkelig fin temperatur ute. Riktignok vått og klinete, men det bryr vi oss ikke så mye om. Snorre og Dimma elsker å være ute, og nå har Snorre jammen begynt å bli litt vrang, også. Han nekter å komme inn…..Så på kvelden må han lokkes inn med noe godt. Løptetida til Dimma er over for denne gangen, og alt har nå rettet seg til det normale (hvis jeg kan kalle det det). Snorre er fortsatt leken, men på en helt annen måte – og det ser nå ut til at Dimma faktisk har blitt mer voksen enn Snorre. Ho har blitt veldig rolig, og syns at Snorre til tider er kjempe-masete og blir irritert på han. Dem skifter på å kjefte på hverandre: Snorre kjefter på Dimma fordi ho bjeffer inne når det ringer på døra eller kommer ukjente folk, og Dimma kjefter på Snorre når han leker inne eller roper på dyra han ser på tv’n. Hjelpes meg!!

I dag har jeg vært på sightseeing i Sellebakk sentrum. Et lite, men trivelig sted, og det dukket opp den ene lille koselige butikken etter den andre. Best av alt var det at jeg oppdaget at det faktisk ligger en dyrebutikk her, Arild’s Zoo. Da jeg gikk inn i den butikken, skjønte jeg med en gang at dette var en butikk for meg. Masse kriker og kroker og det lå noe “rart” overalt. Kjempe-liten, men orginal! Selvfølgelig gikk jeg ut av butikken med hendene full av hundegodter, fòr til Snorre og shampo og balsam!!

Ellers har jeg fylt de siste dagene med å rydde, eller pakke ut, resta som har blitt stående inne i boden siden vi flytta inn. Tenkte det var greit å gjøre det trivelig på kontoret mitt nå, og har både fått malt det i caffe lattè og rydda på plass alle de dyrebare bøkene mine. Inne i boden stod det i hvertfall 3 esker med bare bøker. Jeg elsker å lese! For det meste leser jeg krim – helst norsk eller svensk – og når bøkene blir filmatisert..ja, da er jeg i mitt ess!! ;o) Og mens jeg har holdt på med dette , har jeg spilt masse god gammel 80-tallsmusikk. Å, som jeg har kost meg – utrolig mange fine sanger som jeg ikke har hørt på evigheter. Det var den gangen det….

Det nytter nesten ikke å gå oppi skauen her, for det er så himla klinete. Skulle nesten hatt på meg vadestøvler, for det ligger svære leiredammer på stiene jeg pleier å gå, så derfor blir det til at jeg snur når jeg kommer til det verste klinet. Og er det for ille, tar vi og rusler ned og opp veien som går fra hovedveien og opp til huset vårt istedet.

Dimma er fortsatt like gæærn på alle flya som durer forbi i lufta her – ja, Snorre, også. Det har blitt flere avganger fra Rygge flyplass, og dermed har det blitt fler fly i lufta her, også. Jeg er veldig fornøyd med at vi har Rygge, men mine to firbeinte her er ikke helt enig med meg der. Dimma får til og med ståpels så fort ho ser og hører et fly. Fly og traktor og islenninger går ikke! Absolutt ikke! Snorre og Dimma blir helt rebelske så fort en traktor dukker opp….Den skal dem springe etter og ta! Og Snorre som har blitt veldig mye sterkere etter han startet med “lykkepillene”, har jeg skikkelig problemer med å holde igjen. Begge blokkerer helt – det er nesten ikke mulig å få kontakt! Dette kan bli en utfordring framover. Bare tenk når bøndene starter på våronna…..

Ellers lurer jeg litt på om Dimma og jeg skal prøve oss på Freestyle. Det må jo være ypperlig siden jeg elsker musikk og elsker å danse. Men det er fortsatt med bare tanken. Skal lese litt i Freestyle-boka først og se hva det egentlig går ut på før jeg melder oss på kurs…..Ellers har det blitt dårlig med trenings-økter på oss, men regner med at lysta kommer så fort det blir litt mer vår ute..;o)

IMG_4613

Ha en fin uke alle sammen!

Og siden jeg har fått spørsmål fra dere om dette bildet, skal jeg nå si litt mer om det. Bildet ble tatt i vinterferien utenfor en matbutikk i Trysil. Der sto det en kar og viste fram en hel herskare med utstoppede dyr. Sjøl var jeg ikke sikker på om jeg likte det eller ikke, men velger å tro at det var en reell grunn for at disse dyra måtte bøte med livet…. Tross mine betenkeligheter – jeg tok noen bilder, for vakre og flotte er dem jo disse eksemplarene. SÅ – det er IKKE jeg som har jakta!! Har heller aldri holdt et gevær i hendene….bare fotoapparat! ;o) Her er noen flere bilder:

IMG_4614

Kjæresten til eldstemann

IMG_4615

IMG_4616

IMG_4617

 

Da blir det jobbing på meg i helga, og deretter er det påske-ferie! Håper på fint vær med masse deilig sol!!