mandag 14. juni 2010

Skanneri, skannera…..

Jeg har endelig lært meg åssen skanner’n fungerer, og da ble det jo til at jeg skannet inn noen gamle bilder jeg fant liggende i skuffen her en kveld. Her ser dere meg på 80-tallet – se på det håret da…

skann0020

skann0021

Skulle ikke tro dette var meg, vel???

Så fant jeg noen bilder som fikk meg til å minnes vår første – nei andre – hund, Cherry Wine. (Vi hadde først en fuglehund som hette Pelle) Ho fikk ligge i senga mi om natta, og da lå ho på rygg på armen min og kosa. Ho ble 11 år.

skann0001

skann0013

skann0093

skann0002 

skann0087

Vi har hatt mange puser opp igjennom. Her er noen av dem.

skann0009

Pussi med den ene ungen sin. Den ble jeg så veldig glad i så jeg stor-gråt da de nye eier’ne kom for hente den.

skann0015

Her er Charlie som blei til Charlin. Ho satt en dag utenfor stuevinduet vårt – liten, puslete og forkommen – og så sulten at ho hev seg over brødskiva jeg ga ho. Tydeligvis ingen som ville ha denne katten, så etter masse styr for å finne ut om noen eide ho uten hell, flytta ho inn til oss.

skann0016

Dette er Ugly, og min første egne katt etter at jeg flytta for meg sjøl som 20 åring. Da leide jeg en leilighet i 2.etasje i en enbolig, og en dag datt min lille-pus ned fra balkongen. Jeg husker at den blødde fra nesa….jeg var så redd…jeg gråt og gråt, og våket over den hele kvelden og hele natta. Det gikk heldigvis bra. Katter har jo som sagt 9 liv! Den måtte jeg dessverre gi fra meg da Rune og jeg flytta sammen i en annen leilighet. Etter at vi hadde bodd der noen uker, oppdaget utleieren at jeg hadde katt – DET fikk jeg da ikke lov til!! Brukte lang tid på å finne et nytt hjem til Ugly…ho havnet på en gård hos en barnefamilie til slutt. Ugly elsket å ligge rundt halsen min samtidig som ho suttet på halskjedet mitt…sukk…

skann0041

Her ser dere min søster og meg som små med en av de mange katter vi hadde. Jeg sitter i senga i posen. Moren min har fortalt at ho måtte sy den igjen hver natt slik at jeg ikke skulle gå ut av posen på egenhånd, men jeg gjorde jo selvfølgelig aldri det….Min søster var alltid så behjelpelig med å få meg ut av den posen…hehe. Denne katta her hette Mora, og var liksom min katt. Jeg husker på det meste hadde vi vel 5 katter samtidig! Min mor har alltid vært så veldig glad i katter, og den gangen da vi flytta inn i vårt nybygde hus på “fjella”, kom/var det ganske mange vill-katter der. Barndomshjemmet mitt ligger på en høyde med masse fjell…derav navnet. Jeg husker mang en gang som jeg fant moren min opptatt med å lokke inn den ene villkatta etter den andre :o)

skann0084

Her sitter Sussi. Ho er dattera til Mora. Ho var en staselig og flott katt, og henner hadde vi lenge.

skann0083

Sussi som kattunge….

skann0085 skann0086

Sussi og Nøste – begge er ungær av Mora.

skann0014

Her har vi kledd oss ut med kjoler vi fant i skapet til bestemoren vår. Jeg står helt til høyre i den rosa kjolen, søstra mi står ved siden av meg igjen, ved siden av søstra mi står tremenningen våres, og foran henne igjen sitter ei nabojente som vi pleide å leke med. I midten i den hvite kjolen sitter søskenbarnet mitt med Cherry forann seg. Hver sommer pleide vi ungæne på fjellet ha oppvisning for de voksne (foreldre og besteforeldre) – derav denne påkledselen. Tror vi danset etter “popkorn-sangen?” Usikker om det er det den heter….hører den for meg inni hodet mitt :-)

Til slutt et lite bilde av meg som 1-åring :o)

skann0050

Med masse krøller og alltid blid!!!

Ha en god “endelig mandag!”