fredag 6. august 2010

iROBOT ROOMBA….

IMG_0609
Jeg hadde aldri trodd at jeg skulle syns at den lille saken skulle være såå kjekk og grei, men det gjør jeg faktisk, der den surrer rundt på gulvet i 45 min, og støvsuger for meg. Jammen peller den med seg med både sand og hundehår, og det er bare til å trykke på en knapp, så setter den i gang å spinne rundt på stuegulvet – og den kan tenke sjøl!!!
Den kommer seg innunder møbler og kan til og med rulle over terskler. Dessverre har vi litt for høye terskler her i huset til at den klarer akkurat det, men den tar i allefall og surrer rundt på stuegulvene og suger med seg det den finner av støv, skitt og hundehår. Og det blir det mye av i løpet av dagen….Den er så enkel å betjene at til og med Snorre klarer det – det er bare til å slå labben på knappen oppå saken, og så vips så gjør den som han har bedt den om å gjøre. Av eller på…Usikker på om Snorre helt skjønner…
Ikke misforstå meg nå….den er INGEN som helst fullgod erstatter for den gode, gamle støvsuger’n min….men den kan ta i et tak sånn innimellom når jeg ikke gidder, er sliten eller jobber netter…
Det er for tiden svært lite som skjer. Sommer-ferien er over, og snart begynner ungdommen i huset på skolen.  Begge har kommet inn på valgene sine, bortsett fra at Simon”glemte” å opplyse om at han har flyttet til en annen kommune…og dermed havnet han på feil skole, i følge han sjøl. Vi får gjøre så godt vi kan å prøve å få byttet, men det er ikke veldig enkelt det der siden det er færre plasser på den skolen han ønsker å gå på enn den har kommet inn på. Litt av grunnen til at vi peser litt med dette, er fordi alle hans kamerater begynner på den andre skolen. Tiden får vise hva som skjer. Mandag neste uke er det overdragelse av huset på Greåker til de nye eier’ne, så vi får ta en siste “sjau” der nede i helga. Får håper det ikke regner like mye som det gjort hittil, sånn at vi får klippet gresset….ellers får det vel bare være…En siste runde med støvsuger’n inne, så bør alt være klappet og klart. Det skal bli godt å endelig få dette ut av verden.
Dimma og Snorre har hver sin leke de har forkjærlighet for. Dimma liker best å leke med den røde saken, mens Snorre, han har alltid likt kalkuna best. Dette her er kalkun nummer 2!! Og når kalkuna begynner å gå på sine siste dager, sånn som denne her gjør nå, da lukter den alldeles helt forferdelig!! Jeg orker nesten ikke å ta i den en gang…men det bryr ikke Snorre seg noe om. Han springer så glad og så fornøyd rundt med den, om den lukter vondt eller ikke, spiller ingen rolle. :-) Cluet er at disse blir brukt til “kast og hent-leken” vår. Snorre har alltid syns det er så gøy: Matmor kaster, og Snorre henter! Om igjen og om igjen og om igjen – blir aldri lei….puh…Den gutten har så innmari mye energi. Dimma blir fort lei, men så springer ho dobbelt så fort og får gjort det dobbelt så mange ganger, også, da…hehe…

IMG_0545

Nytt i sommer er at Snorre har lært seg til å plukke blåbær. Her en dag vi var på blåbær-tur (høres det ikke koselig ut?), fikk jeg plutselig se at han sto og spiste blåbær. Overalt vi gikk var det “fløst” med blåbær, så vi fikk da plukket litt. Dem blir gode å ha i smothie.

IMG_0419

Til slutt må jeg bare fortelle dere at jeg har byttet navn på hjemmesiden. Omsider har jeg fått ordnet litt med den, også – har jo lett for at det blir bare blogging – og da endret jeg navnet på hjemmesiden til www.islenderlia.com. Er det ikke et fint og passende navn? Må tenke litt framover, vettu….:-))

IMG_0537

Til slutt ønsker jeg dere alle en riktig god helg! Her har omsider sola tittet fram etter dager med øs-pøs regn, så nå blir det nok en liten kveldstur med hunder og kamera.

IMG_0466