onsdag 12. august 2009

Hva skjer`a…..????

Så er jeg vel litt treg når det gjelder denne blogginga, da….mens jeg leser andres innlegg med hjertens lyst…det er som å lese dagens avis for meg det, skjønner dere. Utrolig så mye det skjer hos dere andre, eller så er det bare jeg som er himla treg med å gjøre….ja, ingenting….

IMG_4197

Vel. litt har jeg fått gjort. Stua er malt i winter-white, kontormøbler er kjøpt på IKEA, vitrineskap og skjenk er kjøpt på Skeidar……så nå er det bare å få dem hjem, montere og stable alt på sin plass….Ungdommens rom begynner å bli koselige og klare til både skole-lekser og venne-besøk for både en natt og to netter….Hagen derimot blir litt glemt….

IMG_4139

Skogen rundt oss er full av dyr, både store og små, og er jeg heldig kan jeg skue både mygg og elg på samme dag! Men for det meste er det rådyr jeg skimter ute på jordet – sjelden mer enn hue som stikker opp der de gjemmer seg nedi blant kornet. Vakre som bare det…..

IMG_4172

…. men best av alt er det å få syn på elgemamma med de to ungene…DET er virkelig en opplevelse jeg gjerne vil oppleve om og om igjen.

IMG_4034

IMG_4058

Uttafor kjøkkenvindu har jeg en liten vannpytt som er veldig populær. Bikkjene drikker heller DET vannet enn det de har i vannskåla, og fuglene simpelthen ELSKER den lille dammen av helt andre grunner, ser dere….

IMG_4031

Vetatoppen er oppskrytt…Det sies at man kan se 5 fylker når man står på toppen…Jeg vet sannelig ikke hva jeg så…prøvde å se over fjorden der hvor Milli, Charlie og Bienna bor…..men det var sannelig ikke lett! Dessuten følte jeg at jeg ble dratt nedover hele tiden – sånn er det å ha høydeskrekk. Kjerringa måtte jo selvfølgelig klatre heeelt opp…bare for å få tatt noen skarve bilder!!

IMG_3872

Helt opp på toppen måtte jeg klatre. Med et hjerte som dunka som fy, fikk jeg karet meg opp…Det gikk sakte…..men jeg kom meg helt opp på toppen.

IMG_3900

Kællen sto nede og passa på 2 gale bikkjer som så gjerne ville klatre opp til ho mor.

IMG_3888

Fram med kamera….klarer dere å kjenne igjen disse 5 fylkene???

IMG_3880

Dette er i allefall Østfold og Fredrikstad…

IMG_3881

Kan skimte Kongsten-hallen med utebading på sommer`n. Ligger i gamlebyen i Fredrikstad, populært kalt “østsia”

IMG_3884

Sannesund-brua som skiller Fredrikstad og Sarpsborg midt på brua over Glomma..Her ser dere Sarsborg-siden.

IMG_3882

Ikke helt sikker..men tror det er mot Halden og svenskegrensa.. 

IMG_3892

Usikker…..

IMG_3893

Og Dimma og Snorre fikk være med å klatre i fjell. Snorre blei dø-sliten, og ba med sine dådyr-øyer om at vi måtte hvile med jevne mellomrom. Egentlig var jeg litt redd for den karen…..

IMG_3920

Dimma fant stadig vekk noen herrrrlige lukter som ho simpelthen bare måtte ha i pelsen,…

IMG_3927

Lille Dimma skogsrev…

IMG_3950

Snorre-gutten henger seg på og er med….

IMG_3981

Dimma i velkjent stil…Typisk henne å møkke seg ned på slutten av turen…like før vi er hjemme…

IMG_4005

Skytter-banen ligger mellom oss og skauen. Tenker det skal bli “juba-jubal” hjemme i stua når karene begynner med skyte-treninger igjen her…Tror neppe jeg har TO som ikke er skudd-redde….

IMG_4018

Dette fikk jeg knipset sånn i bråhast. Var mest opptatt av den gule sommerfuglen, og akkurat idet jeg skulle knipse…..kom det jammen i meg en hvit sommerfugl, også!!! :-)

IMG_4015

Dette tok jeg en natt jeg var litt seint oppe. Skikkelig fornøyd med dette bildet, jeg…

IMG_4148

HA EN FIN, FIN UKE!!