mandag 2. februar 2009

Litt forskjellig som skjer...

Da er helga vel overstått, og mange har blitt "lappet" sammen på jobb...Puh! Vold, rus og psykiatri er stort sett det som preger helgene her. Ikke lett å være ungdom...

Så når matmor er på jobb, er det gørr-kjedelig for mine to vakre. Dem blir stort sett kose-objekter og det blir litt sånn: " Slutt å mase, nå da - vi skal gå tur etter mamma er ferdig med jobbinga....!" Stakkar's - men dem aksepterer det, heldigvis. Godt dem nøyer seg med små-turer med lek ute i hagen, så lenge....

Dimma har fått et nytt kalle-navn nå....."PIPE-GURI." Ho er ei ordentlig sutre-høne...Når ho ikke får vilja si (jeg kaller det for det) eller Snorre ikke gidder å leke med ho eller ho ikke får oppmerksomhet når ho vil ha oppmerksomhet -  ja, da starter ho med høylytt piping og syns virkelig synd på seg sjøl. Merkelige greier.....Snorre bare snur seg rundt og syns ho bare maser, og jeg tror jammen at han syns ho er litt dum, også..He-he.

I går fikk Snorre være med pappa på tur i skogen sammen med Balder og pappa'n hans. Det var slettes IKKE populært! Dimma pep og pep og pep og pep....Det tok aldri slutt, og jeg prøvde å friste med litt lek inne i stua og litt sånn "små-triks-trening" som Dimma i utagangspunktet ELSKER å gjøre...Det falt ikke i smak denne gangen. Så nå har jeg funnet ut at Dimma simpelthen lider av separasjonsangst og er helt avhengig av "gammer'n" (Snorre) i huset. Så da får jeg vel trene litt på å la ho bli igjen hjemme, mens Snorre blir tatt med ut på små-turer. Det er nesten som å ha små-unger i huset igjen....Noen ganger syns jeg jammen dem er verre enn unger1

Så har vi Snorre da....Han er jo alltid sulten, aldri mett!!  For han slanker seg jo hele tiden hele året. Overvektig som han er, og jeg vil kalle det nesten på grensa til å være lat....eller så er han rett og slett bare bedagelig og syns at det er nydelig å bare roe ned og slappe av og ikke gjøre noenting....Akkurat som mamma'n sin..hehe.

Vel - vi hadde bestemt oss for å lage wok-gryte i går og hadde derfor lagt 4 supre kyllingfileter til tining på kjøkkenbenken. Etter en bitte liten stund inne i stua forann tv'n, oppdaget jeg at det manglet noe. Jo, ingen av hundene lå der jeg trodde dem lå. "Å, nei - kyllingfiletene!!!" ropte jeg - og sprang i full fart ( ja, litt kjappere i farta enn til vanlig, da) ut på kjøkkenet. Der fant jeg to uskyldige - eeh - som så på meg med DEM dådyr-øya samtidig som dem slikket seg rundt munnen...Og på fatet manglet det TOOOO kyllingfileter! Og denne gangen tror jeg jammen dem har delt kyllingen ganske så "søskenlig" seg imellom. Og NÅ ble i allefall Snorre mett! Og jeg hadde heldigvis flere kyllingfileter i fryser'n!

Nå har jeg ferie......Skal ikke på jobb før om 3 uker. Planlegger en tur opp på hytta, for der er det snø og skikkelig vinter - ikke god gammeldags norsk vinter, men god gammeldags svensk vinter. Og det duger like bra for meg. Tenker det er flere som gleder seg til det....Har gått til innkjøp av utstyr sånn at det skal være mulig for meg å få med meg begge hundene på ski-tur. Ikke vet jeg åssen det skal gå, for jeg er ingen "kløpper" til å gå på ski og mestrer det vel heller dårlig...Ser Snorre noe interessant da, ja da ligger garantert jeg og kaver i snø'n med både ski og staver rundt hele meg i fullt kaos. Men det gjenstår jo å se åssen det går! Hehe. Dimma har aldri vært med på ski-tur før, og det blir jo artig å se hvordan hun reagerer på det - ho som syns at alt er skummelt nå og bjeffer på alt!

Uff, nå har skrevet en hel masse om alt og ingenting. Men det blir gjerne sånn når jeg først setter i gang......

Og siden vi har holdt på med denne " I farta-konkurransen", sitter jeg med hundrevis av bilder på data'n. Og her ser dere noen av dem..