onsdag 1. april 2009

Tirsdag = agility-kurs med Dimma

Så var det tirsdag igjen……Først skulle jeg på noe vi kaller for U-dag på jobben; det betyr undervisningsdag – og jeg haater disse dagene, for da må jeg tidlig ut av huset. Jeg som elsker å sitte med kaffekoppen i vinterhagen og våkne i mitt eget tempo. Og u-dag betyr at Snorre og Dimma må være alene hjemme. I går var faktisk første gangen dette skulle prøves ut. Ellers har jeg alltid levert Dimma til mormor eller farmor, mens flinke Snorre har fått være hjemme alene. Jeg vet jo godt at dem ikke kan være inne i stua, for Dimma har en tendens til å være ekstra blomsterpotte i vinterhagen, og det ender som regel med at stolen som hun står i er full av hundehår og potter og blomster ligger strødd utover heele gulvet….Jeg bestemte meg for at de skulle få være på kjøkkenet….Alt som tenkes kan at Dimma ville syns er morsomt å utforske, ble ryddet bort. Da jeg kom hjem, hørtes det riktig så fredelig ut og det så ut akurrat sånn som da jeg dro. Flinke Snorre og Dimma!

Senere dro vi på kurs, Dimma og jeg. I leire og vanndammer, prøvde jeg å få Dimma til å syns at dette her er morro!! Dimma var dessverre ikke enig med meg i går…..Ikke smakte det med godbitene jeg hadde med – enda jeg hadde brukt litt ekstra flid med å kjøpe inn falukorv og knakkpølse uten skinn som hun vanligvis ELSKER - leken var bare dum og jeg var i allefall IKKE interessant.

Uff….Jeg prøvde å holde motet oppe, men det er ikke lett når bikkja mi  ikke gidder å se på meg og ingenting av det jeg gjorde var motiverende..Jeg har funnet ut at Dimma innerst inne tenker at hun er en ordentlig “dame!” Den lille fise-fine frøkna mi nektet å sette rompa si på bakken, for det var såå bløtt og leirete. Uææ…

Vel, vel – jeg vet jo at Dimma kan, for hjemme går det jo så fint…så nå må jeg friste med enda bedre godbiter, og jeg må jobbe enda mer med å bruke meg sjøl….Skal prøve leverbiter, jeg…..og trene enda mer!!

Det er ikke fritt for at jeg tenkte at “nå skulle jeg hatt Snorre her!” for kurset han og jeg var på i helga satt jo fortsatt friskt i minnet; hvor uproblematisk han tok alle hinderene og tydelig viste alle hvor gøy han syns dette var! Ikke minst den gode kontakten vi hadde….sukk! Søte, flinke gutten min….

Men i  dag er det super-fint vær ute. Sola skinner, og jeg håper det tørker opp litt ute på plen. Jeg har nemlig noen agility-hinder stående som jeg gleder meg til å ta i bruk. Tror jammen at jeg skal gå ut etterpå å bygge en “liten” bane med hopp, hjul, slalåm og vippe…så får vi se, da…:-)

Ha en flott dag alle sammen!

IMG_9282