fredag 24. april 2009

Godværet fortsetter….

…..her på Greåker og vi stor-koser oss ute i hagen. Det er litt av hvert å holde på med ser jeg, men foreløpig lar jeg det bero. Det er jo så deilig å nyte sola og det er så deilig å ikke gjøre noenting. Men det skal bli rensket opp her før 17. mai, altså, for på 17. mai blir det folksomt ute i gata vår. Vi er nemlig så heldige å ha barnetoget marsjerende rett utenfor porten vår, og jeg er spent på hvordan Dimma vil reagere på det i år. I fjor betraktet hun barnetoget mens jeg holdt henne i armene mine, men i år får hun se det med alle fire labber godt plantet på bakken. Snorre sitter som vanligvis laangt inne i gården våres og uler sammen med hornmusikken, og det gjør han sikkert i år med. Litt sjarmerende det, også. :-)

078

Det har lett for å bli mye fotografering av Dimma og Snorre i ulike stillinger på ulike plasser rundt omkring i hagen når det er fint vær.

IMG_0693 IMG_0700

Og jeg er såå imponert over at de er så tålmodige med meg og sitter i ro heelt til bildet er tatt – alt for en velduftende og velsmakende go’bit.

IMG_0732 IMG_0771

IMG_0780 IMG_0802

Og for at det ikke skal bli så alt for kjedelig for dem, tar vi like så godt en liten trenings-økt på agility-banen innimellom. Da sitter den ene inne i stua og har verdens høyeste inne-konsert, mens den andre tar konserten ute på banen. :-) Og gjerdet har nå fått et noe endret utseende på enkelte plasser, og det duger til å holde hundene innenfor i allefall. Takk til deg, Daniel!

IMG_0717 IMG_0712

IMG_0744 IMG_0749

I går var Dimma og jeg på hundetreff i Torsnes. Der traff vi noen av kollegene mine fra legevakta med sine hunder; to mellom-schnauzere, en bokser, en corgi og en spaniel. Det ble full fart og mye lek og morro for hundene der de sprang løse i skogen og ute på berga. Inimellom ble jeg litt nervøs for at de skulle skade seg, og måtte hente inn Dimma med jevne mellomrom. “Høne-mor”, jeg? To av hannhundene syntes at min lille-frøken var veldig atraktiv, og prøvde seg både titt og ofte…og da var “høne-mor” fort på plass og avverget alle forsøk. :-) Må skjønne at jenta mi er for lita til sånt noe tull!! Og Dimma måtte selvfølgelig bade i alle vann(søle)dammer hun fant, og detluktet IKKE godt av henne etterpå. Så Dimma fikk seg en varm dusj da vi kom hjem, og etterpå luktet det så godt av henne, atte.

IMG_0790

Skulle så gjerne ha vist dere hvor flott det er ute i Torsnes-landet, men selvfølgelig hadde jeg glemt cf-kortet (minnebrikka) til kamera – enda jeg var veldig påpasselig med å pakke med meg et ekstra batteri – så mangel på strøm skulle det i hvertfall ikke bli! Jeg fikk filmet en liten snutt med video-kamera, da – av heller dårlig kvalitet.

Vi må ha et piggsvin i hagen som dukker fram på kveldstid. Dimma blir helt i hundre inne, snuser langs med døra i vinterhagen og lager en del urolige lyder. Vil veldig gjerne ut! Og vel ute, da springer hun fram og tilbake og gir i fra seg små, søte boff’er…og er veldig usikker på det som er under vinterhagen. Den står nemlig ikke på grunnmur, men på to store steinblokker – og derfor er det åpent rom under. Men ho tørr ikke krype under – det venter hun med til det er lyst ute, og da er det selvfølgelig ingenting å finne. :-)

IMG_0701

GOD HELG!