onsdag 29. april 2009

Endelig fri…….

Etter en økt på 5 netter, er det nå godt å få koblet av noen dager og bare være hjemme og kose meg i det fine været sammen med Snorre og Dimma – og resta av familien, selvfølgelig. Våknet i ettermiddag til en trykkende varme på soverommet, og skjønte at nå hadde jeg gått glipp av en fantastisk sommerdag!! På jobben er det svineinfluensaen som er i fokus. Ennå er det for nytt til at vi vet helt ordentlig hva dette dreier seg om, men vi har nå en liten beredskap i.f.t. de som har vært ute og reist i Mexico (og de andre stedene svineinfluensaen er påvist) og som har symptomer. Det er godt å komme seg bort fra jobben litt nå….

IMG_1010

Mandag morgen da jeg kom hjem, så det sånn ut i stua. Dimma hadde gått berserk med den ene planta mi…og borte var den!! Det lå bare noen rester igjen på teppet….Håper ikke den var giftig? Ho har fått diarè, da.

IMG_0809 IMG_0808

I helga var vi i konfirmasjon til niesen min – dattera til søstra mi. Hun fikk Løken-bunaden i sort i gave og som hun også hadde på seg, selvfølgelig , og…..jenta fikk lett-motorsykkel av faren sin! Det sto en gjeng med gutter rundt den sykkelen og var skikkelig misunnelige…deriblant mine to..(nestsist og tredjesist). Jenta ser forsnøyd ut, hun også!

IMG_3473 IMG_3476

I går var vi på kurs igjen, Dimma og jeg. Rimelig sliten etter 4 netter, prøvde jeg å handle henne så godt som mulig…men det funket rett og slett ikke. Enda vi tok en liten trenings-økt på morgenen etter jobben, og da gikk det kjempe-fint og jeg tenkte at det sikkert ville gå greit på kurset, ble det rett og slett mer pes enn morro. Dimma-mi er fintfølende og hårsår…og jeg må lære meg å lese henne mye bedre! Det viste seg at da Dimma ikke helt fikk til opplegget, ble hun uvillig…Hun nektet å hoppe over hoppet som hun har gjort 100 ganger før og som hun kan veldig godt…og ble bare sittende forann hoppet og så på meg med et blikk som sa: “ Men mamma, jeg fikk det ikke til og jeg skjønner ikke hva du mener – derfor vil jeg ikke!!” Jeg valgte da å sende henne inn i buret – noe jeg visste på forhånd at hun ville få til – roset henne helt opp i skyene og avsluttet. Her må jeg på nytt starte på begynnelsen igjen med baklengskjeding….Ikke lett dette her.

Treningen går mye på å sende henne fra meg sånn at hun skal klare å ta hinder på egnehånd uten meg ved siden av, og at hun skal komme mot meg til neste hinder. Vanskelig å få til…og jeg har ikke helt klart å få opp det rette “drivet” i Dimma. Hun løper fort og hopper høyt – men det er gjerne med en heseblesende meg vid siden av. Ellers er burtrening veldig i fokus. Dimma skal springe frivillig og fort inn i buret etter å ha tatt de hinderene hun har blitt handlet gjennom…ikke alltid like lett det heller!

Og selvfølgelig var pusen der, og Dimma liker IKKE puser! Pusen var det første Dimma så da jeg åpnet bakdøra på bilen. Hun bjeffet som en gal på førsten av kurset – hun som egentlig er veldig rolig av seg – og nektet å konsentrere seg. Det var klin umulig å få fokus!! Jeg jobbet minst i 15 min. med henne før det endelig løsnet…Da hadde pusen gjemt seg for lengst!! Dessverre kom den fram med jevne mellomrom rundt omkring på banen og distraherte Dimma-mi – det var ingen heldig dag for Dimma og meg! Men jeg får ta det med et smil – bedre trening med forstyrrelse kan det vel ikke bli! Tror jeg skal få meg katt, nå…:-)

I dag har jeg tatt en trenings-økt med både Snorre og Dimma på min egen lille agility-bane i min egen lille hage. Snorre var først ute…og han simpelthen dirret av forventning. Makan til iver! Han unnagjorde alle hinderene på et blunk – vel og merke med masse feil pga iver’n – så da ble til at jeg måtte roe han ned med å trene ett og ett hinder. Og for å roe han ned enda mer, tok vi oss en liten leke-økt, også. Det er jo like viktig det som treningen. Kalkuna ble kastet både hit og dit…og Snorre hentet! Det er det beste Snorre vet!! Mens Snorre og jeg trente, hørte jeg at Dimma laget et forferdelig leven på rommet til Simon. Det var nemlig hos han jeg puttet henne, for han er så flink med henne. Men ikke i dag….ho var helt gal av lyst til å trene agility!!:-)

IMG_1233

Dimma var kjempe-flink i dag. Jeg monterte opp bommen i dag, og la ut pølsa i tillegg til de andre hinderene. Bommen var jo "piece-of-cake" for Dimma – den har vi tatt før på kurset. Pølsa like så. Nytt i dag var vippa! Den har vi ikke på kurset….og den syns Dimma var litt “farlig!” Hun er ikke trygg på den saken der…men med hjelp går hun villig over. Jeg må bare passe på å holde den igjen sånn at den ikke dunker ned i bakken.

IMG_1234

Kanskje ikke helt sånn det skal være da…:-)

IMG_1235

Ikke sånn heller….:-)

IMG_1230

Og i hvert fall ikke sånn…:-)

IMG_1231

Jeg fant årets første flått på Dimma i går – den var bitte-liten og hadde nok ikke sittet på henne så lenge. Nå MÅ jeg se å kjøpe flåtthals-bånd til dem begge….

IMG_1004