søndag 26. februar 2012

På hytta

Vi er på hytta, jentene mine og jeg. Nå er vi alene for første gang - uten Snorre, kæll og unger, om jeg kan få kalle dem sånn. (Ungene har jo brått blitt både 20 år og snart 18 år). Gutta kjørte hjem i går ettermiddag, og rapporten hjemmefra tilsier at at alt er bra og at Snorre storkoser seg ute som enehersker og knapt vil inn igjen. Tror neppe at han savner et par masete jentutter -  men han savner sikkert matmor....:-)

Denne uka har det jo vært vinterferie for Simon, og han hadde et ønske om å oppfriske sine ferdigheter på snowboard siden de skal ha skoletur til Kongsberg i slutten av mnd. Kjempe-koselig at han ville være med, så på tirsdag dro vi på hytta, Rune, tenåringen, jeg og bikkjene. Vi har (eller Rune og Simon) stått på snowboard og slalåm, spilt scrabble og vært i Sälen sentrum. Yndlingsbutikken min der er selvfølgelig dyrebutikken. Jeg fikk endelig kjøpt MR-sele til Glenna, så nå er det ingen unnskyldning for å ikke stå på ski med tospannet.:o) Og når vi først var der i Sälen, kjøpte vi like så godt en micro-ovn - for det må man jo ha på hytta! Hehe....

Etter at gutta dro i går, fikk jeg gjort en hel masse her på hytta. Ting jeg skulle og burde ha gjort for lenge, lenge siden. Omsider fikk jeg hengt opp lamper på veggene, hengt opp diverse pyntegjenstander som skulle opp på veggene, jeg fikk ryddet på plass i apotek-kommoden, satt på plass en speilkommode ute i gangen og ryddet på plass i den - og fikk kastet ut det jeg ikke ville ha her på hytta. Det var stort sett ting som fulgte med da vi kjøpte hytta for 3 år siden. Det blir lissom mye mer hjemmekoselig med en gang så fort en setter sitt eget preg på inventaret. Nå nærmer jeg meg å bli ganske fornøyd. Mangler bare et par rullegardiner på soverommene nå, og en ny gardinstang i kjøkkenkroken, så blir det vel bra. Hytta er jo ikke stor, så det krever litt planlegging for at ikke hytta skal virke overmøblert og full, også. Tror jeg har klart det ganske så bra nå. ;O)



Det er merkelig stille her nå som Snorre ikke er sammen med oss. At det skulle utgjøre så stor forskjell, visste jeg ikke. Det var merkelig stille her på morgenen, og litt rart, også, og jeg merket at jentene stusset litt. Lurte nok litt på hvor han var, og særlig Dimma hadde en tendens til å legge seg ute i gangen forann utgangsdøra, som om ho venta på at han skulle komme tilbake og inn døra. Snorre ble  nemlig med kællen hjem i går; for jeg hadde lyst på litt alene-tid sammen med jentene mine, litt for å se åssen dem to oppfører seg uten Snorre og litt for å teste om det er greit å ha med dem to på skiturer og det å gå i duokobbel. Jeg har investert i både ett duo og trippelkobbel (wacky walk'n), så nå er jeg spent på om det har noe for seg. Dette skal visst være holdbart og bra for bikkjer som har lett for å dra. Glenna går pent som en engel stort sett, men Dimma vil veldig gjerne gå først. Og vil først bort til alt som skal undersøkes og luktes på. Det er når ho går sammen med noen. Alene er vel ho som en engel ho, også! Helt sånn subjektivt sett........




Etter å ha tatt en kopp kaffe og gitt jentene mat, var det tid for formiddagstur. Glenna kler den nye selen sinnsykt godt, og med duokobbel på plass, var vi klare for tur. Vi gikk veien ned forbi alle nabohyttene - var jo spent på å se om det var mange tomme hytter, og det var det faktisk. Det var fortsatt noen som pakket ut i bilene, så jeg øyner et håp om at resten av dagene vil bli forholdsvis folketomme i nabolaget. Vi har forresten verdens fineste adresse på hytta.....Snövägen klinger jo bra, ikke sant? Jentene og jeg ruslet langs med scooter-leden mot Lindvallen. Den er laaang, og når vi hadde gått en fjerdedel, var det på tide å snu. Hver gang det kom en scooter kjørende, hoppet jeg ut i grøfta med jentene på slep, hvor jeg stod i snø til iallefall lysken! Scootere er farlige, og hverken Dimma eller Glenna synes dem var noen fonøyelige kjøredoninger. Personlig synes jeg det ser kult ut å kjøre scooter, og lurer på om jeg ikke skal ønske meg det til neste jul!! Masse godis ble f'òret på jentene mens scooter'ne brummet forbi - men det er lenge igjen til dem blir akseptert som ufarlig, tror jeg.....






















Det ble en fin tur på oss tre, og da vi kom hjem på hytta, var det strålende sol på verandaen, så jeg satte meg i solveggen med et pledd over meg mens jentene fløy rundt og lekte i bakhagen.







Før kællen kjørte hjem, måtte han bytte dekk på bilen min. Det ene bakdekket var punktert, og spør ikke meg åssen jeg har klart det, så hvis jeg skulle være her lenger ble alternativet å kjøre hjem med et sommerdekk bak. Det gruer jeg meg litt til, men har fått beskjed om å kjøre ekstra forsiktig i rundkjøringer. Det er vel ikke så mange rundkjøringer jeg skal igjennom, tror jeg. Den første blir i krysset Trysil/Nybergsund når jeg kommer fra Østby. Ellers er jo rundkjøringene hjemme, og der er det IKKE snø!!!

Vi har fått internett på hytta, så nå sitter jeg her og skriver på en bærbar PC som jeg fikk låne av NiSec. Simon brukte den først, og da han dro, lot han den bli igjen til meg. Det er knall-fint med internett her, og det er brått ikke så skummelt å være her alene lenger......:o) Nå begynner det å mørkne utenfor, og Glenna og Dimma er fortsatt trøtte og slitne etter turen i formiddag. Jeg fyrer i peisen og brenner stearinlys - skriver på bloggen og har på tv. Føler meg meget priviligert som kan ha det sånn på hytta, og jeg nyter det til fulle.



Når jentene våkner til liv, skal vi gå kveldstur med hodelykt og greier. Frister litt med en skitur, også....Uansett så skal vi kose oss, jentene mine og jeg!



Ha en fin kveld!