onsdag 22. april 2009

Vårlige dager……

Helga ble akkurat sånn som jeg håpet. Vi har hatt masse sol, det har vært litt varmere i lufta og rett og slett bare vært helt nydelig å være ute….og det er det fortsatt for meg som har fri fram til fredag.

IMG_0465

Dimma, Snorre og jeg har trasket litt i Fredrikstadmarka, og siden det er lys i alle lampene igjen i lysløypa, har vi like godt tatt turen på kvelden. Det er deilig å nyte stillheten, til tider litt skummelt, også – spesielt når enten Dimma eller Snorre plutselig stopper opp, vrir litt på hodet og jeg ser tydelig at ørene jobber. Ikke alltid like høy i hatten, jeg, men jeg har jo med meg to flotte eksemplarer hvor den ene er veldig flink til å si ifra….Lysløypa er akkuratt passe lang fra Rolvsøyhallen hvor vi starter, og fram til skihytta. Det tar cirka 1 time fram og tilbake ved rask gange….Halvveis i løypa ligger det fortsatt litt snø igjen; en liten snøkladd på kanskje 2 x 3 meter; og den vet Dimma å sette pris på. Ho virkelig koser seg med rulle seg rundt i snøen, grave litt og selvfølgelig ta en liten smak. Jeg har jo vært litt redd for at vi skal møte på hoggorm (tenker på hva Nøve fortalte på sin tur), men inniller meg at den ikke er så aktiv i mørket..men hva vet jeg…

Ellers har jeg fått Daniel til å ta en litt sjekk på gjerdet rundt eiendommen. Etter all snøen i vinter har nettingen løsnet fra noen av stolpene, og det er lett for både Snorre og Dimma å hoppe over og ta seg en kjapp løpetur ut i veien…og det vil jeg jo ikke ha noe av.

IMG_0529

IMG_0427

Tirsdag var Dimma og jeg på agility-kurs igjen. Det er fortsatt like morro og utfordrende for både Dimma og meg. Det går fint å trene hjemme i hagen…for jeg har kjøpt meg flere ulike typer hinder…(Kjekt å gå opp i lønn og endelig få høyest ansiennitet… har tatt meg 10 år, folkens! – det betyr mer i lommeboka!! Og jeg har spart og jeg har arvet….) Marianne og Tove – dere er velkomne hjem til meg for litt agility-trening! Ikke alt er avbildet….Har bom, pølse og tunnel, i tillegg…:o)

IMG_0408

Hjemmeleksa forrige uke var burtrening – noe jeg IKKE hadde fått tid til. Egentlig er det vel pga latskap og ikke tida….Dessuten var Dimma litt uheldig her en dag og fikk døra til buret i ansiktet da hun skulle hoppe inn i buret i bilen. Så skepsisen til buret kom litt tilbake, men det gikk heldigvis fort over. Det var det nødt til, for på kurset skulle vi trene på å sende hunden inn i buret etter å ha tatt et par hinder – FRIVILLIG! Jeg skjønte jo fort at det blir hjemmeleksa for meg og Dimma til neste gang, også. Dimma er ikke så lysten på å ta hinder uten at jeg er med ved siden av…og det blir fort slitsomt…for Dimma løper 4 ganger så fort som meg og ho skjønner vel ikke helt vitsen med å springe inn i buret etterpå!! Det er jo morsommere å ta seg en ekstra runde rundt på banen – uten hinder vel og merke – og snuse…..

IMG_0652

Og siden Dimma er så glad i å snuse på alt og ingenting, håper jeg nå på å få plass på et sporkurs “Hundcampus” v/Lennart Wetterholm tenker å arrangere her i Østfold en helg i slutten av mai ev. begynnelsen av juni.

IMG_0535

Dessverre blir det veldig mye Dimma og mindre Snorre for tiden, men det er for at Dimma skal bli mest mulig sosialisert og miljøtrent nå som ho er i den rette alderen. Ho er en drøm å jobbe med, og pga hennes “myke” side, kommer ho godt overens med alle – både tobeinte og firbeinte. Dimma har lett for å bli preget av oppførselen til Snorre, og derfor kommer han litt i andrerekke i en periode framover nå.

IMG_0567

Men nå må jeg jo fortelle at jeg har fått en forespørsel om jeg ønsker å gå på videregående kurs i agility med Snorre?.….i regi av Oslo Hundeskole, avd. Østfold, der vi tok grunnkurset. De hadde egentlig planlagt et nytt grunnkurs, men siden vi var så mange som ønsket å ta videregående kurs ble det mer aktuelt å sette opp et videregående kurs….Så Snorre kan glede seg til første helga i mai!!! Ja, jeg også, for Snorre er veldig flink uten Dimma tilstede. Rart det der hvordan dem påvirker hverandre…

IMG_0468

Snorre er blitt en ordentlig kose-gutt! Han elsker å ligge oppå magen min i sofaen når jeg ser på tv. Vel, han liker å ligge i sofaen uten meg, også….Han kan sitte å lage masse “god?”-lyder for å spørre meg om lov til å få hoppe opp. Først hadde jeg ei som pep, og når ho har slutta med det, får jeg en som sitter og mase-lager lyder…Ja, det er det han gjør – og han gir seg ikke før jeg gir meg. Det blir sååå varmt etter hvert, og det blir tungt.. Gutten veier jo 20 kg!!!! Og siden han har fått lov til å komme opp i sofaen, ja, hva er vel mer naturlig enn å hoppe opp i senga når han skal sove – gjerne strekke seg ut så lang han er! Det får han IKKE lov til! Han SKAL ligge i senga si nede på gulvet VED SIDEN av senga mi..Og han vet det så godt, men han har funnet ut det: Hvis han går og legger seg litt før meg, da får han “moyet” seg i senga mi en liten stund, i hvertfall.

IMG_0566

Og som Vina liker Snorre å sitte i vindu i trappa å følge med. Gjerne bjeffe så myyye han kan, så leeenge han kan - og desto høyere bjeff, desto mer virkningsfullt er det! Dimma blir så redd at ho springer inn på rommet til Simon og gjemmer seg!! Gjerne under bordet….

IMG_0587

Søppel er det beste Snorre vet, og Dimma er ei sladre-kjerring! Jeg kan se på Dimma når Snorre gjør noe galt! Ho kryper sammen, og lister seg stille opp trappa. Da vet jeg at Snorre har heeele hodet nede i søppelbøtta. Snorre er alltid sulten på noe godt!!

Snorre ELSKER å bli koset med. Det gjør ingenting at det er Dimma som koser med han, bare det er skjønt! Bare se her…..

IMG_0569

I morgen skal vi på Hundetreff ute i Torsnes. Pga båndtvangen, har vi valgt å treffes der hvor det omtrent ikke er folk, og hundene kan springe løs. Vi er de med hund som jeg jobber sammen med på legevakta, og det vil si nesten halvparten. Hund er “IN” på legevakta, har jeg funnet ut. Vi er ikke hjemme med sykt barn lenger, men med syk hund…..satt litt på spissen!

Ha en fortreffelig uke, og en SUUUPER helg! (Både dere som skal treffes i Kongsberg, og dere som gjør som meg..blir hjemme for å jobbe eller gjøre andre ting!!)

IMG_0597