lørdag 1. august 2009

Og sånn har vi det…….

Denne gangen tenkte jeg at jeg skulle skrive litt om åssen vi har det her på småbruket. Det tar tid å komme i ordning (hvis jeg noengang gjør det), og fortsatt står det ting og tang i esker stuet bort i boden. Dumt at den boden vi har fått nå er så mye større enn den vi hadde før i vårt andre hus…det blir nemlig plass til så mye mer!!

Og vi mangler noen møbler…dvs. spisestue og “noe” jeg kan ha serviser og glasser o.l. i. De gamle møblene jeg hadde fra før, ble jeg nødt til å hive…det luktet gammel. sur røyk av dem – både av spisestuen og skjenken – og lukten forfulgte oss…den ble med på flyttelasset fra Greåker og hit ut på småbruket. Ikke så rart at det luktet siden både bestemora mi og faren min var stor-røykere, så arvegodset fikk seg en plass på miljøstasjonen…kanskje noen gidder å vaske og vaske og skrubbe og skrubbe….eller rett og slett male det….Det gadd ikke jeg.

Jeg har endelig fått satt i gang med å male i stua – det trengs to strøk – i winter white – for å få bort grønnskjæret. Fra før er veggene nemlig lysegrønne – egentlig en ganske grei farge – men i dette huset har jeg ingen planer om å ha grønne vegger i stua. Veggene i trapperommet får være grønne en liten stund til….det er høyt å male helt opp til taket i trapperommet for meg som ikke er mer enn 1.63 cm…og som har høydeskrekk!! Neste år….

Ellers kommer vi til å male ett og ett rom av gangen ettersom vi har tid og ork til det. Ungene har vært med oss på IKEA og valgt seg ut nye møbler, så demses rom skal være klare til skole-start. Regner med at det blir folksomt hos dem etterhvert siden vi nå bor litt avsides til. Og de kommer sikkert til å ha overnattingsgjester litt oftere, også. Det er greit det – bare dem trives her og er glade og fornøyde! Foreløpig har de bare kommet med positive tilbakmeldinger, og det er tydelig at de synes det er fint her.

Hagen er et kapittel for seg selv. Her er det plantet blomster og busker og ulike frukt-trær i skjønn forening med hverandre…..her er kirsebær- og morelltre, eple- og pæretrær….og jeg fant stikkelsbær nede ved garasjen gjemt innimellom andre busker…bringebær vokser både her og der og rundt omkring…..men ripsbusker (jeg elsker rips med vaniljesaus og sukker) finner jeg dessverre ikke, så det får jeg plante sjøl. Hagen er utrolig fin syns jeg – ikke for overdådig og overkommelig å holde ved like.

Vi er omgitt av bare jorder og skog så langt vi kan se. Hovedveien kan skimtes lenger unna, men høres desto bedre når blålysa og ule-bilene kjører forbi. Og jammen kommer isbilen hit, også – hver fredag. Gjett om jeg ble glad da jeg oppdaget det. Syns det er så koselig å kjøpe is fra isbilen, selvom isen selvfølgelig er en god del dyrere her, og bidrar gjerne til at den skal få bestå.

Selvom vi bor landlig til, har vi noen naboer så ikke for langt unna…og ALLE har hund!! Mest tisper, og det syns jeg er greit….for Snorre sin del. Han har jo fortsatt en tendens til å reagere på visse andre hannhunder, men etter å ha snakket med naboene, har jeg fått greie på at den ene hannhunden som bor her…er også kastrert!! Så her er det ingen fare for noe tull!!! Dimma går stort sett sammen med de fleste…det blir bare litt små-knurring hvis den andre hunden begynner med det først. Man er da hund!!

Agility-banen er satt opp, men den har jeg ikke vært noe flink til å bruke fram til nå. Får skjerpe meg…..vi skal jo snart begynne på videregående kurs i agility. Hjeeelp!! Dimma og jeg må trene masse…..er redd en del vi har lært fra før har gått i glemmeboka for oss begge, og trenger en liten oppfriskning……

Og litt bilder fra åssen det ser ut ute i hagen her hos oss…innebilder kommer ved en senere anledning.

IMG_3302 IMG_3276

Hagen forann verandaen mot sør. Epletrær.. Utsikt mot vest..Borge kirke

IMG_3277 IMG_3278

Utsikt fra verandaen mot driftsbygningen Kjøkkeninngangen med morgensol

IMG_3281 IMG_3282

Blomsterbed ved verandaen Framsiden og hovedinngangen som ligger mot vest

IMG_3283 IMG_3284

Litt bedre perpektiv Agility-banen på nedsiden av huset mot vest

IMG_3286 IMG_3287

Hundegården i ett med garasjen og agility-banen. Dere kan skimte pumpehuset i bakgrunnen ned mot jordene

IMG_3288 IMG_3289

Tatt fra banen og opp mot hovedhuset Fra garasjen og opp mot bakhagen. Hovehus til hø.

IMG_3290 IMG_3291

Innkjørsel og den lille “skogen” vår, som grenser opp mot bakhagen og tumleplassen til hundene

IMG_3292 IMG_3293

Jordene rundt oss – her dyrkes det korn. Jordet til venstre dyrkes det i år sukker-erter som ikke har blitt høstet…Sikkert kun for jordforbedring…

IMG_3294 IMG_3299

Bakhagen med hovedhus og driftsbygning Hagen inn mot verandaen.

IMG_3296 IMG_3298

Eiendommen er omkranset av et gammelt steingjerde. Med litt innsats kan det bli veldig fint. Veien inn til naboeiendommene mot sør – ca 4 hus.

IMG_3295IMG_3297

Nærmeste nabo mot øst. På vei til postkassa fra bakhagen – jeg går til venstre forbi disse koselig røde bygningene som blir brukt til å oppbevare ved.

IMG_3300 IMG_3301

Hagen sett fra verandaen og mot driftsbygningen. Inniblant disse buskene står det et pæretre..

GOD HELG!!