torsdag 29. mars 2012

Hei igjen…

 

I går var det tid for den andre kurskvelden vår, og Glenna og jeg gyver løs på kurset med en iver som ikke ligner grisen…hehe…Først må jeg gå litt tilbake og fortelle om den første kurskvelden vår.

Onsdag forrige uke pakket jeg Glenna og gobitene inn i bilen, og kjørte avgårde retning Moss, for det er nemlig der kurset skal være. I alt er det 8 ganger, inkludert den ene kvelden som var teori, og kurset holdes av to kjempe-flinke instruktører, Nina og Anneli….samt Barte-Marte som er hjelpeinstruktør innimellom. Dimma og jeg har gått på kurs med disse her før, og vi har bare gode erfaringer fra det kurset. Som sagt hadde jeg forberedt meg godt når det gjaldt gobiter, og kunne by Glenna på både kyllingsnadder, svenska kjøttbullar og falukorv. Heldigvis falt dem alle i god smak, og ingen ble spyttet ut på bakken, sånn som Dimma gjør…Splitter gal

Ja, så stod vi der da hele gjengen, og instruktør Anneli snakket om hvor viktig det var å bruke lek som belønning innimellom osv, og ville at jeg skulle hente Glenna for å se om ho kunne leke. Jeg hadde allerede på forhånd fortalt at Glenna leker IKKE med meg, bare med gutta i huset (av en eller annen grunn), og jeg må innrømme at jeg har vel ikke fokusert så veldig på det med lek som belønning heller, for jeg har jo vært overlykkelig over at Glenna faktisk spiser gobiter!! Smilefjes Vel, jeg hentet Glenna og tok fram den leka som ho egentlig er veeldig glad i hjemme. Glenna stod bare der og titta dumt på meg. Samme hvor morsom jeg prøvde å gjøre både meg og leka, så funket det ikke. Glenna syntes bare at matmor var veldig rar og dum!! Leke med meg skulle ho i hvert fall IKKE! Og alle skjønner vel hva som ble leksa vår til neste gang? Nemlig – å leke!!!! Resten av kurset gikk jo kjempe-bra. Kontakttrening og håndtouch har vi trena på siden Glenna var valp, så der imponerte vi i allefall litt, tror jeg.

Så i går måtte jeg og Glenna vise om vi hadde gjort leksa vår. Selvfølgelig hadde vi det, og Glenna lekte med meg som bare det og prøvde å ta tak i “knuten.” Vi viste fram en ekte drakamp med litt driv, og jeg må si meg kjempe-fornøyd med innsatsen vår! Så skulle vi lære litt om selvbeherskelse – for hunden, vel og merke – og det gikk ut på å vente på “vær-så-god” før hunden får lov til å gå ut av buret og ut av bilen. Det der har vi jo trena på i evigheter, og holder fortsatt på, og det fungerer nesten 100 % alltid. MEN Glenna fikk plutselig for seg at ho ikke ville hoppe inn i bilen igjen. Det har faktisk skjedd et par ganger de siste dagene, og jeg aner ikke hvorfor ho plutselig nekter å hoppe inn i bilen. Som regel når vi er ute og kjører, skal det jo skje noe morsomt – for som oftest skal vi på tur, og det er jo gøy!! Så da jeg stod der med en hund som nektet å hoppe inn i bilen igjen, og som satte seg nysgjerrig ned og betraktet alt som skjedde rundt ho, ble jeg en smule oppgitt. Dette har vi jo vært igjennom en gang før!! Så nå må vi trene på det igjen….sukk…Ellers er Glenna verdens beste hund å gå på kurs med! Ho lærer fort, har god kontakt med meg og ser ut som om ho synes det er gøy! Det eneste som har blitt litt mer framtredende nå, er at ho har en tendens til “å kjefte” på meg hvis det ikke skjer noe, eller når ho ikke forstår hva jeg ønsker at ho skal gjøre…Det kan jeg huske at Dimma også holdt på med, og det har vi jo klart å trene bort, så da er det bare å gjøre det samme med Glenna, håper jeg.

26mar2012_Våren er her_9537

Da jeg kom hjem fra kurset i går, var det Dimma sin tur til å bli med. Jeg parkerte bilen på parkeringsplassen til Borge barneskole, og så ruslet Dimma og jeg sykkelstien utover mot Torsnes. Etter å ha gått et lite stykke, fant vi plutselig en liten fotballbane, med full belysning! Tenk at det finnes her på landet. Lucky me! Dimma og jeg trente litt forskjellig. Jeg blandet inn momenter fra både fresstyle, rally og agility – og Dimma var bare såååå flink. Ho jobber iherdig og ser bare så innmari lykkelig ut når vi trener. Jeg må bli mye flinkere……jeg innser det nå….

26mar2012_Våren er her_9571

For to dager siden hadde vi full sommer, og gradestokken viste på det høyeste 22 grader i skyggen!! Det var ikke noe å lure på; det var bare å hive seg inn i bikinien og slikke sola for alt det den var verdt. Noe så deilig å kjenne sola varme både kropp og sjel, og heldigvis hadde jeg fri hele dagen! Med det flotte været vi har hatt denne uka, har det også blitt en del turer. Denne gangen klarte jeg nemlig å snu døgnet etter jobbeperioden min, og siden jeg nå har blitt A-menneske og voffsene blitt A-hunder for noen dager, har vi til og med tatt morgenturen før kl. 09!!

26mar2012_Våren er her_9544

Nå har bikkjene fått på seg hvert sitt flåtthalsebånd, for flåtten har allerede kommet. Jeg har pellet bort flått på både Magnus, Josefine og Snorre, og selv om jeg ser at flåtthalsebånda klør for voffsene, synes jeg det fungerer bedre enn dråpene. Den flåtten er noe dritt, altså!

26mar2012_Våren er her_9534

Ja, ja – jeg får forberede meg på tre netter igjen, men så er det påskeferie! Jeg er fortsatt i tvil om hva jeg skal gjøre; skal jeg dra på hytta eller skal jeg bli hjemme? Jeg tror været får avgjøre, og venter med å bestemme meg til jeg er ferdig med jobbinga….

I morgen fyller lille jenta mi 1 år!!!

11jan2012_utebilder_6424

 

Ha en fin helg!

26mar2012_Våren er her_9564