torsdag 1. mars 2012

Det våres på Ophus

Ja, da har vi kommet oss hjem til våren, og her har vi til og med rukket å være i et par dager allerede. Det lukter vår i lufta, og fuglene kvitrer om kapp – det finnes ikke et snufnugg igjen på bakken.

01mar2012_På hytta og hjemme_8593

Snorre var sånn passe glad da jentene og jeg kom hjem på tirsdag ettermiddag. Dimma var overlykkelig over å se sin bror, Glenna synes det var ålreit å se igjen den karen ho elsker å bråke med – mens jeg fikk et suss på kinnet av go’gutten, og så var hilse-seremonien over. Bikkjene fløy rett ut på gårdsplassen og fortalte at nå var gjengen samlet igjen, så det kunne høres flere mil i omkrets. Sånn er det bare…..

01mar2012_På hytta og hjemme_8553

 

01mar2012_På hytta og hjemme_8577

 

01mar2012_På hytta og hjemme_8596

 

01mar2012_På hytta og hjemme_8513

Vi kjørte fra hytta og strålende solskinnsvær med gradestokken på litt over 0 tirsdag formiddag. Snøen hadde smeltet bort på veien der jeg trodde det ville bli verst å kjøre med et sommerdekke, så det gikk ganske så greit. Jeg var ikke redd en gang! Jentene er sååå flinke når vi er på langtur. Det kom ikke et knyst i fra dem før vi hadde parkert bilen hjemme i gården. Til og med ikke da jeg måtte ta en liten avstikker inn på en skogsvei allerede 1 1/2 time etter at vi hadde kjørt fra hytta, kom det noen lyder fra dem to baki. (Jeg måtte ha en tissepause, vettu Smilefjes)

25feb2012_På hytta og hjemme_8645

Jeg har rukket å jobbe en natt allerede, og skal på jobb til natta, også. Så setter vi faktisk nesa nordover igjen opp til snø’n, og jeg har planer om å bli der de dagene jeg har fri fram til jobbehelgen neste uke. Jeg synes det er deilig med vår her hjemme, men det er da sannelig deilig med snø når det våres på fjellet også.

26feb2012_På hytta_8996

Det her bli siste innspurten med kos og late dager før, Glenna og jeg starter på kurs. Vi begynner på nok et grunnkurs i hverdagslydighet i mars, men dette kurset har fokus på litt andre ting enn det første kurset vi gikk i fjor høst. Tenk at det er så lenge siden…og ikke kan jeg skryte av at vi har vært flinke til å trene i mellomtiden, heller…OG et par utstillinger blir det framover med Glenna. Det er vel det eneste jeg ikke synes er så innmari gøy og som jeg gruer meg bittelittegranne til, men jeg har bestemt meg for at det skal jeg gjøre likevel. Smilefjes som rekker tunge Dimma og jeg skal fortsette der vi slapp i fjor med rally-lydighet, men foreløpig har jeg ingen andre planer enn at vi skal lære oss de forskjellige momentene feilfritt. Agility-banen skal jeg snart ta fram, og der skal vi more oss alle sammen; dvs. jeg og bikkjene. Smilefjes Jeg skal prøve å få til et agility-kurs med Glenna i løpet av våren/sommer’n/høsten, også – bare sånn at vi har det, og dermed også har mulighet til å trene i hundeklubben, hvis vi finner ut av det….sånn etter hvert….Det er greit å sette seg noen mål, men det gjenstår å se om vi får det til. Vi skal slettes ikke stresse – bare ha det gøy!! Snorre er bare med, han…Kanskje jeg får overtalt matfar til å gå på sporkurs med go’gutten???? Smilefjes Neida, han får vel trene både agility og rally sammen med jentene…..og meg….

 

01mar2012_På hytta og hjemme_8581 copy

 

Nå skal jeg sette meg ut i sola med “morgenkaffen” min, og nyte finværet sammen med mine håpefulle.

 

01mar2012_På hytta og hjemme_8564 copy

 

Ha en riktig så fin helg!