mandag 15. juni 2009

Nyrefòr og løpetid……

IMG_2321

Dagene flyr avsted. Dimma har løpetid, jeg pakker og pakker så det står esker overalt og vi har fått svar på blodprøvene til Snorre. Jeg begynner med det siste først. Kreatinin-verdien til Snorre er fortsatt for høy, og så var det en annen verdi som var for høy (husker ikke navnet på den). Det betyr at Snorre nå slipper å spise slankefòr på en stund – og gjett om HAN er forsnøyd med det – og skal nå gå på et diettfòr som visstnok skal være bedre for nyrene hans. Først i 3 mndr., deretter en ny blodprøve, så igjen nye 3 mndr. med dietten, og så en siste blodprøve. Hvis verdiene er bra på begge blodprøvene; dvs. at de er innenfor rammeverdiene, blir han erklært friskmeldt og kan igjen begynne med vanlig fòr. Jeg sier ikke mer om det her, men de fleste her inne vet vel hva det betyr når nyreverdiene er for høye. Jeg krysser fingrene og håper på det beste!!!!

IMG_2474

Dimma lurer fælt på hva som skjer med kroppen sin……Ho slikker seg i ett sett og ser forundret på meg innimellom……Egentlig syns jeg litt synd på ho – det ser slettes ikke behagelig ut å gå med en “rose” så stor som en “klementin.” Men jeg har også tatt “Dimsevimsa” på fersken; jeg har sett at ho erter opp Snorre og gjør seg til…og han stakkar, vet jo ikke hva han skal gjøre!! Snuser litt på ho bak, men syns nok ikke at ho er spesielt delikat akkurat nå om dagen. Balder, nabo-hunden, syns ho er veeeldig spennende, og kommer stadig på besøk uten lov av foreldra sine….Dimma er dessverre uheldig og blør mye, men veldig flink til å holde seg rein. Takk og lov for det!

IMG_2379

Her om dagen tok jeg med Dimma på en liten saue-safari, for å se hvordan ho reagerer på sau. Ikke noe i veien med anlegget der i gården. Ho bjeffet og bjeffet, og hadde ho fått til, hadde ho nok hoppet over gjerdet inn til sauene og sikkert prøvd å gjete dem. Husker at Snorre brydde seg ikke noe om sauen da han var like gammel som det Dimma er nå. I dag har jeg en stor fornemmelse for at han vil bjeffe på dem uansett.

IMG_3708

Det blir ikke så mye tid til trening om dagen. Vi er pliktoppfyllende og møter opp på lydighetskurset vi begynte på for 14 dager siden, men dessverre mangler jeg litt av “gløden.” Syns dette kurset er treigt, og det er på en måte lite nytt de kommer med. Jeg prøvde å sjekke på forhånd om dette kunne være noe for meg og Dimma og informerte om hva vi hadde fra før av kurs..”Jo da – dette burde være midt i blinken for dere” fikk jeg til svar – det er det ikke!!! Med forhåndsbetaling er det ikke så enkelt å bare kutte det ut heller…..

Det nærmer seg ferie for både den ene og den andre, og da er det tid for en liten sommerfest med jobben. Denne gangen var vi invitert ut til en kollega i Torsnes (fredag forrige uke), og vi ble servert ferske reker og hvitvin (eller drikke hadde vel hver enkelt med seg). Det var dekket på til langbord, og vi satt lunt og godt inne under tak på en meget forseggjort uteplass – MED PEIS!!!

IMG_3713

Hagen var et kapittel for seg selv, og det var tydelig at hage-arbeid blir prioritert og godt likt der i gården. Det ble tid for både allsang, og lag-konkurranse. Alt i alt en vellykket og fin fest!

IMG_3716

Ha en fin uke alle sammen!

IMG_2348