søndag 29. august 2010

Glommastien og Roald Amundsens Minne…

Da har Snorre og Rune dratt på fjellet, og jammen blei det stille i stua. Så rart. Merker nesten ikke at jeg har en hund her en gang – Dimma er så fryktlig stille av seg. Savner sikkert Snorre….eller så koser ho seg i roen som har lagt seg over huset. Rune fortalte at Snorre hadde pepet og vært skikkelig misfornøyd på førsten av turen, men hadde lagt seg ned i buret etter hvert og roet seg. Og da jeg fikk første telefon om at de hadde kommet seg vel opp på hytta, ja, da satt’n (Snorre, altså) som en konge på terrassen og skuet utover gårdsplassen….uten bånd. Kan tro godgutten min koser seg likevel ;o)

I går kveld fikk vi besøk av en liten tass på 3 mndr. Den er veeldig liten, og Dimma var litt usikker først da de hilste på hverandre. Men ho viste tegn på at ho syntes det var stor stas med besøk i hvertfall, for halen gikk som en virvelvind – hele tida. Og ville også leke med den lille…så forsiktig så forsiktig. Men da ho kom med et lite bjeff fordi det var noen dumme fugler ute på gårdsplassen vår, ja, da blei den lille vettaskremt, stakkar. Dimma skjønte fort at det å bjeffe var veldig dumt, for da stakk jo leke-kompisen i fra ho……Lucy skal være her til i morra. Og litt søt er den jo, da…

IMG_0438

Her ser dere tydelig størrelsesforkjell…..

IMG_0756

IMG_0757

IMG_0759

IMG_0762

Og siden bilen min var på fjellet, fikk jeg sønn i huset til å kjøre Dimma og meg bort til Glommastien. og denne gangen visste jeg hvor jeg skulle begynne å gå, og fant parkeringsplassen med en gang. Det første vi så da vi kom ut på stien, var et par mannfolk som stod og fisket . Sikkert siste fiskeinnspurten før sesongen er over…..men det så jo koselig ut, da.

IMG_0452

IMG_0459

IMG_0463

Her er det en som har tatt båten utover….

Dimma og jeg brukte god tid og jenta mi var sååå tålmodig og ventet på meg hver gang jeg måtte til å knipse både ett og to og tre bilder. Og for at det skulle lønne seg for ho å vente på meg, fikk ho kjempe-gode svinekjøtt-biter….;o) Det er ikke så mye å si om turen, for det er jo mest å gå og titte og nyte roen som er langs med elva, og for Dimma gjelder det jo å snuse mest mulig på alt og ingenting. Ho gikk vel ikke glipp av noe….Så her kommer bare noen bilder fra turen nedover mot Roald Amundsens Minne.

IMG_0468

Svineinfluensa? Fugleinfluensa? Ikke godt å si…..

IMG_0471

En skal være forsiktig når en ferdes langs med Glomma. her er det ganske sterk strøm…aller verst er det lenger opp mot Sarpefossen. Spesielt farlig er Glomma ved Paddekommen, og det er dessverre flere som har mistet livet der enten på eget initiativ eller ved et uhell.

IMG_0628

“Paddekommen” og Sannesundbrua som deler Sarpsborg og Fredrikstad.

IMG_0592

Glommastien går under brua

IMG_0602

Sandesund og de to blokkene som er like heter Sandesund Terrasse. Bak den firkantete blokka i bakgrunnen, ligger slakteriet. Har forresten jobbet der da jeg var yngre. :o)

IMG_0606

IMG_0462

Haha…jeg rusla ned til elvekanten og tenkte..yess, her kan jeg prøve å få tatt et vannbilde….det ble noen misslykkede forsøk, ja. Jeg skulle nok venta til sola hadde gått ned….men, men….jeg lærte jo litt av den erfaringen, også!

IMG_0535

IMG_0547

Så var jeg også litt redd for at Dimma plutselig skulle finne på at ho ville bade. Ikke så lurt, for her er det sterk strøm.

IMG_0538

IMG_0560

Her er det en som har foreviget sitt navn og fødselsdato.

IMG_0562

Dimma sitter pent og venter på at matmor skal bli ferdig med å knipse. Så flink atte…

IMG_0573

Det var et merkelig vær, både sol og skikkelig svarte skyer om hverandre. Jeg gikk nesten og ventet på at det skulle begynne å regne svære store dråper, men heldigvis så var det oppholdsvær på hele turen i dag.

IMG_0570

IMG_0593

IMG_0594

Så måtte vi ut på veien litt, for å komme oss inn på Glommastien igjen. I bakgrunnen ser dere bygningene til Zinkfabrikken. De ser ut til å være under restaurering, og jammen blir det flott! Stor fin hage, også!

IMG_0600

Tilbake på stien igjen, og nå begynner vi å nærme oss Roald Amundsens Minne – barndomshjemmet til selveste polfareren Roald Amundsen!!!!

IMG_0608

Legg merke til hestene laaangt der oppe……

IMG_0629

En av de mange rasteplassene langs med Glommastien. Til og med grill…..

IMG_0635

Over en liten bekk…..

IMG_0640

Og der fikk jeg øye på minnesteinen….

IMG_0641

Men først måtte vi gå forbi denne fine porten….

IMG_0642 

Plutselig var vi framme. Der var det fyrt opp i grillen og duket for gjester som skulle på dans!

IMG_0644

IMG_0645

IMG_0713

Det var skiltet ute i veien, så det skulle være lett å finne fram.

IMG_0716

 

IMG_0681

IMG_0678 

IMG_0677

IMG_0676

IMG_0673

IMG_0646

IMG_0647

IMG_0649

IMG_0667

IMG_0648

IMG_0650

 

IMG_0652

IMG_0657

IMG_0656

IMG_0662

IMG_0660

Dimma syntes det begynte å bli fryktelig kjedelig, og tok seg en liten snuserunde for seg sjøl….

IMG_0670

Ser veeeldig gammelt ut….

Og siden jeg elsker gamle hus med masse utskjæringer, klarte jeg ikke å dy meg…Drømmehus….

IMG_0680 

IMG_0679

IMG_0674

Disse hører ikke til Roald Amundsens Minne, men lå litt lenger opp i veien.

IMG_0728

Da vi omsider kom ut på hovedveien, ble vi plukket opp av ungdommen. Da var vi rimelig slitne både Dimma og jeg – og vi var skrubbsultne. Dermed ble det bestemt på turen hjem at vi skulle bestille oss pizza. Ingen var særlig lystne på å lage mat til kvelden. Som sagt så gjort. Så kom uværet….Det lynte og det tordna, og plutselig var det veeeldig nærme…..så gikk strømmen! Så satt vi der da, med masse stearinlys og pizza på bordet, og hagl ute på verandaen. Helt sant! Etter et par timer fikk vi strømmen tilbake, og dermed kunne jeg sette meg ned å skrive om turen i dag.

Takk for at du ble med på denne turen, også!

7 kommentarer:

Nina og Bonnie sa...

FOR en tur!!!!!! Takk for jeg fikk være med på tur. Jeg ble sliten bare av å lese og se på de flotte bildene dine.

Og jeg er helt enig, jeg også synes sånne hus med utskjæringer er flotte. Desverre så ser jeg for meg all malejobben.

For et vær dere har hatt. Det kom litt regn her sent i går kveld, men det var det.

Einy sa...

Jøss, for en utrolig flott tur dere har vært på!!
Utrolig flotte bilder :)

Det huset var nydelig ja! Sukk... :)

Det hørtes jo egentlig veldig koselig å sitte og spise pizza omgitt av masse stearinlys!

-Einy

T :-) sa...

Takk for turen, Camilla og Dimma. Det er alltid morsomt å være med dere på tur, masse fine bilder også :-) Jeg ble litt nysgjerrig på der med smittsom sjukdom jeg da...

Så flink Dimma var som forsto at hun ikke burde bjeffe :-)

Marianne sa...

Koselig tur Camilla..Du har noen bilder innimellom der som bare er fabelaktige!!!!

Ville sa...

For en tur og for noen bilder!!! Det var så mange gode blinkskudd, jeg har en forkjærlighet for sånne flotte landskapsbilder...super flott himmel...ikke rart det ble torden av det...godt dere var kommet innomhus før det startet.

Takk for turen sier jeg også, kosa meg virkelig langs Glommastien:o)))

Gry og Millis blogg sa...

Takk for en fin tur Camilla:o) Du er innmari flink til å ta bilder og til å beskrive, så jeg riktig føler at jeg ER på tur!

Her har det vært helt vilt mye regn i helgen, og torden har ligget rundt oss flere ganger om dagen. Vi har nok fått været fra dere tror jeg.

Den pizzakvelden hørtes innmari deilig ut synes jeg:o)

Inger`s blogg sa...

Takk for en fin og interessant tur med deg og flotte Dimma!

Venter trofast på mor, flink og snill jente det.